נלחמות ונלחמים בפייק ניוז

מצגות ופעילויות לבתי ספר

בעקבות גל המידע הכוזב ששוטף את הרשתות עקב המצב הבטחוני, לפניכם שלוש מצגות ללמידה על תופעת המידע הכוזב ועל דרכי התמודדות עימה. כל מצגת כוללת פעילויות לתלמידים ולתלמידות ושקף מערך שיעור למורה.

שימו לב, כדי לפתוח את הקישורים שבמצגת, יש להוריד אותה.
חומרים נלווים למצגת "היכרות עם מידע כוזב ברשת":
– פוסטר חמישה סוגים של מידע כוזב (PDFJPG)
דף פעילות – מפריכים פייקים
דף פעילות – "רשת של שקרים": על עכבישים ומידע כוזב

שימו לב, כדי לפתוח את הקישורים שבמצגת, יש להוריד אותה

חומרים נלווים למצגת "ארגז כלים להערכת אמינות מידע":
– פוסטר הערכת אמינות בארבעה צעדים (PDFJPG)
– דף תרגול של ארבעת הצעדים (גירסה לשליחה, גירסה להדפסה). דף זה כולל את התרגילים מתוך המצגת.
דף פעילות – הערכת מידע ברשת בעזרת ארבעת הצעדים. דף זה כולל הערכה מודרכת של מידע שהתלמידים.ות בוחרים.ות.

שימו לב, כדי לפתוח את הקישורים שבמצגת, יש להוריד אותה

על הרקע לתכנית:

• פייק ניוז? לא תודה! כך תלמדו את התלמידות והתלמידים להילחם במידע כוזב ברשת – כתבה מאת פרופ' שרית ברזלי על המטרות והעקרונות החינוכיים של התכנית "נלחמות ונלחמים בפייק ניוז".

הדרכה לחדרי מורים ומורות:

אנו מציעות הדרכות קצרות בזום לצוותי מורים ומורות על תכני התכנית "נלחמות ונלחמים בפייק ניוז" ועל מתן מענה חינוכי לתופעת הפייק ניוז המזיק ברשתות. ההדרכות ניתנות חינם על-ידי חברות סגל וסטודנטיות לתארים מתקדמים מאוניברסיטת חיפה. כדי לתאם הדרכה, אנא מלאו את הטופס המקוון וניצור עמכם קשר.

סרטונים קצרים בעקבות המצב:

פעילויות נוספות על הערכת מידע:

ערוצי בדיקת עובדות בישראל:

• לא רלוונטיאתר ותיק של חנן כהן שבודק שמועות והודעות שרשרת. האתר בודק שמועות שהופצו בעקבות המצב הבטחוני.

• פייק ריפורטר – אתר וערוץ בדיקת עובדות וזיהוי פרופילים מזוייפים. שימו לב: חלק מהתכנים עלולים להיות קשים לצפייה.

• בודקים – ערוץ בדיקת עובדות. שימו לב: חלק מהתכנים עלולים להיות קשים לצפייה.

• מהצד שלנו – רק עובדות על המלחמה עם גיא זוהר (כאן) – שימו לב: חלק מהתכנים עלולים להיות קשים לצפייה.

• המשרוקית של גלובס שימו לב: חלק מהתכנים עלולים להיות קשים לצפייה.

הרחבה לגבי תופעת המידע כוזב ותופעות "פוסט אמת" נוספות: