7.8.2024

ברכות לפרופ' אורן גולן על פרסום המאמר! המאמר דן בעבודתם של מנהלי רשתות חברתיות דתיים הפועלים לחיזוק פולחן מריה באירופה. 
המחקר הינו מחקר משותף שערך פרופ' אורן גולן עם פרופ' נורית שטדלר מהחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית. מחקרם מתבסס על עבודת שדה אתנוגרפית בזירות פולחן לצד מחקר תוכן של פוסטים שהועלו באינסטגרם על מקומות קדושים הנקשרים בפולחן הבתולה. 
הממצאים מצביעים על צורות מקוונות לסוציאליזציה דתית בלתי פורמלית, ומראים כיצד סמלים דתיים איקוניים מתורגמים לשפה הדיגיטלית ומספקים חוויה משותפת ביחס לטקסים ואירועים דתיים, המובילים מאמינים לחיבור עם הטרנסצנדנטלי. 
בדרך זו, המדיטיזציה של סמלים דתיים נמצאת כמחזקת את האייקון של מריה ואת אופן הפולחן כלפיה. דימוייה הגלובלי של מריה מאושרר ומועצם באמצעות הרשתות החברתיות. 
דימוי זה חודר למרחבי הסמארטפונים והטאבלטים הפרטיים של
מאמינים הרואים בה אלה ו"אם האלוהים" מטריאכלית.
 
קישור לקריאת המאמר.

7.8.2024

ברכות לפרופ' דני בן-צבי מהתוכנית לטכנולוגיות בחינוך, החוג למדעי הלמידה וההוראה על הזכיה במענק במסגרת הקול הקורא לפרוייטקט האימפקט בתחום הקיימות לשנת תשפ"ד, על הפרוייקט: 
 

מדע אזרחי: שילוב של תלמידי בי"ס במחקר על שינה

לזכייה ולמחקר שותפים פרופ' ערן טאובר מהפקולטה למדעי הטבע, ופרופ' תמר שוחט מהפקולטה למדעי הרווחה והבריאות. 

קבוצת הזוכים במענק זה, מהווה את חוד החנית בקידום חזון האוניברסיטה לקיימות חברתית וסביבתית במחקר או הוראה בנושאים חברתיים וסביבתיים, מתוך שאיפה לייצר שיתופי פעולה רב-מגזריים ולתרום באופן ישיר לחברה ו/או לסביבה. 

28.07.2024

לחברות ולחברי הקהילה, בני העדה הדרוזית,
 
אנחנו מבקשים להביע זעזוע רב מהאסון הנוראי שאירע אתמול במג'דל שאמס, בו נרצחו ילדים ובני נוער, ונפצעו רבים.
אנחנו משתתפים בצערכם על האובדן הנוראי הזה, 
מחבקים וכואבים אתכם וכאן עבורכם.
 
קרדיט לתמונה: שושקה – זאב אנגלמאייר

17.07.2024

יום התוכנית לטכנולוגיות בחינוך התקיים אתמול, יום רביעי, 17.7 במרחב הלמידה העתידי – FLS. במהלך היום שיתפו הסטודנטיות והסטודנטים בתהליכי ובתוצרי הלמידה שלהם בשנה זו ובמהלך התואר השני במלואו. לאחר מכן, התקיים טקס חלוקת מלגות ותעודות ההוקרה ע"ש משפחת סילבר. בטקס זכו ארבע תלמידות מחקר במסלול תזה ודוקטורט במלגת הצטיינות ו-19 תלמידי ותלמידות מסלול פרוייקט הגמר בתעודות הוקרה. בסיום היום, תלמידי מחזור י"ח, במסלול פרוייקט הגמר, נפרדו בברכה יפה ומרגשת. 
 

04.07.2024

ברכות חמות לפרופ' שרית ברזילי מהתוכנית לתואר שני בטכנולוגיות בחינוך, החוג למדעי הלמידה וההוראה, על פירסום מאמר סקירה בכתב העת Nature, שהוא אחד מכתבי העת המובילים בעולם המדעי.
הסקירה הינה חלק משיתוף פעולה בינלאומי של חוקרים.ות המתמתחים.ות במחקר דרכי התמודדות עם מידע מוטעה ברשת (מיסאינפורמציה). היא כוללת מיפוי שיטתי של הסוגים השונים של ההתערבויות לצמצום ההשפעה וההפצה של מידע מוטעה בקרב הציבור הרחב ותלמידים.ות. הסקירה מנתחת את הבסיס האמפירי של ההתערבויות הללו, את הראיות לגבי תרומתן, ואת פערי המחקר. בנוסף, הסקירה מספקת תשתית מדעית להכוונת מחקרי המשך בתחום ולתמיכה בקובעי.ות מדיניות ובאנשי.ות חינוך.
 
את הסקירה מלווה ארגז כלים מקוון הכולל מאגר של התערבויות ומחקרים שבחנו אותן.
 
לקריאת המאמר
 

04.06.2024

ברכות לד"ר אסנת אטיאס, על קבלת התואר.

נושא עבודת הדוקטורט של אסנת הוא: "חיזוק החינוך המדעי באמצעות מדע אזרחי בבית הספר: שיתוף אותנטי של בתי ספר במחקר מדעי".

אסנת כותבת כך על מחקרה: מדע אזרחי הינו פרקטיקה מדעית בו אנשים שאינם מדענים לוקחים חלק בביצוע מחקר מדעי. מחקר הדוקטורט נערך בהנחייתן של פרופ' יעל קלי ופרופ' איילת ברעם צברי, ובחן כיצד השתתפות של תלמידים במדע אזרחי, כחלק מלימודיהם בבית הספר, יכולה לקדם גישה לחינוך מדעי בה תלמידים הינם משתתפים משמעותיים ביצירה של ידע מדעי הרלוונטי לאתגרים עכשווים.

במסגרת המחקר הופעלו פרויקטים של מדע אזרחי בשלושה בתי ספר, תוך תכנון ועיצוב משותף של חוקרי חינוך, צוותי הוראה, ומדענים המובילים מחקר בתחומים אקולוגיים. כמו כן, באמצעות הסתכלות רוחבית על מספר פרויקטים שונים של מדע אזרחי, נבחנה מערכת היחסים שנבנית בין בתי הספר למדענים בפרויקטים אלו, היכולת של הפרויקטים לייצר ערך הדדי עבור התלמידים, צוותי ההוראה והמדענים המשתתפים, והאפשרויות הנפתחות בפני צוותי הוראה ותלמידים לתרום תרומה משמעותית למחקר.

ממצאי המחקר מצביעים על כך שעל אף שפרויקטי המדע האזרחי היוו כר פורה ליחסי הדדיות בין הצדדים המעורבים, מורים ומדענים שלקחו חלק הדגישו את הערך החינוכי העולה מן הפעילות המשותפת, יותר מאשר הערך המדעי. מסקנות המחקר מציעות כי ערעור מתון של יחסי הכוחות בין בתי הספר והמדענים בשותפויות, ומתן אוטונומיה גדולה יותר לתלמידים ולמורים בפעולות הקשורות למחקר, יכולה לחזק הן את הערך החינוכי והן את הערך המדעי העולים מפרויקטים אלו. 

מסע הדוקטורט היה ארוך, ולעיתים היה נראה שהוא לא יגמר. שנת הקורונה נפלה על השנה השנייה שבה אמור היה להתקיים איסוף נתונים משמעותי, ובתי הספר לא היו זמינים להשתתפות בפעילות החינוכית הנלווית למחקר. מהלך המחקר קיבל תפנית כאשר יישמתי תוכנית מחקר חלופית, ממנה צמחו שלושה מאמרים המהווים את עיקר הדוקטורט. זכיתי להיות חלק משתי קבוצות מחקר נהדרות. אני מודה מכל הלב על הליווי של המנחות ושל חברות וחברי קבוצות מחקר, ועל הסביבה הנעימה, התומכת, והמצמיחה שהם סיפקו עבורי.

 אסנת יקרה, ברכות על קבלת התואר! אנחנו בטוחים שעוד נשמע עליך רבות! 

04.06.2024

ברכות לד"ר עקיבא ברגר, על קבלת התואר.
עקיבא השלים את לימודי הדוקטורט בתוכנית לטכנולוגיות בחינוך, החוג למדעי הלמידה וההוראה, הפקולטה לחינוך, אוניברסיטת חיפה.

במסגרת התואר השני של עקיבא, בהנחייתו של פרופ' אורן גולן, חקר עקיבא את היחסים בין מורים ותלמידים במרחב במקוון. לאחר השלמת התואר השני, החל עקיבא להתעניין בפרקטיקות הדתיות במרחב המקוון. כותרת עבודת הדוקטורט של עקיבא היא: "הבניית סמכות דתית באינטרנט: למידה דתית אפיסטמית בקרב הקהילה הדתית לאומית בישראל". את הדוקטורט סיים עקיבא בהנחייתם של פרופ' אורן גולן מאונ' חיפה ופרופ' איילת ברעם-צברי מהטכניון.

מחקרו של עקיבא במסגרת הדוקטורט, התמקד באופן שבו סמכות דתית מתהווה, ומאומצת במרחב המקוון על ידי מאמינים בקרב קהילת הציונות הדתית, העושה שימוש באתרי דת יהודיים.
על ידי חקירת הדרכים בהן נבנית סמכות דתית מקוונת, עקיבא ביקש לשפוך אור על הקשרים בין כח ולמידה בעידן הדיגיטלי, ולהדגים כיצד סמכות דתית מתגבשת בתנאי תחרות ונסיבות חברתיות משתנות.
מאז שסיים עקיבא את לימודי הדוקטורט, פרסם שני מאמרים עם עמיתיו אשר מרחיבים את מחקרו בתחום זה.

Berger, A., & Golan, O. (2023). Online religious learning: digital epistemic authority and self-socialization in religious communities. Learning, Media and Technology49(2), 274–289. https://doi.org/10.1080/17439884.2023.2169833

Berger A, Baram-Tsabari A, Golan O. How Do Religious “Ask the Expert Sites” Shape Online Religious Authorities? From Clerics to Online Influencers. Religions. 2023; 14(4):444. https://doi.org/10.3390/rel14040444

28.05.2024

ברכות חמות לדוקטורים החדשים והחדשות של החוג למדעי הלמידה וההוראה, אשר הונחו על ידי חברי סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך:
ד"ר רונית דולב-שחם
ד"ר אסנת אטיאס
ד"ר רותי בן-ישי
ד"ר עקיבא ברגר

רונית, אסנת, רותי ועקיבא, אנחנו שמחים איתכם וגאים בכם! מאחלים לכם להמשיך ולהתפתח, לצמוח ולהאיר. בהצלחה!
ברכות גם למנחות ולמנחים הגאים: פרופ' יעל קלי, פרופ' אילת ברעם צברי (טכניון), פרופ' דני בן-צבי, ד"ר יותם הוד ופרופ' אורן גולן.
 

23.05.2024

כנס האדם הלומד בעידן הדיגיטלי – הכנס התשעה-עשר לחקר חדשנות וטכנולוגיות למידה ע"ש צ'ייס, יתקיים ביום רביעי, כח באייר תשפ"ד, 5 ביוני 2024, באוניברסיטה הפתוחה, קריית האוניברסיטה הפתוחה, רעננה.
 
הכנס נועד לשמש במה להצגת מחקרים, העוסקים בטכנולוגיות למידה ובחדשנות טכנולוגית, לקדם קיומו של דיאלוג מחקרי-אקדמי על נושאים אלו ולתרום לגיבושה של קהילת חוקרים בתחומי החדשנות וטכנולוגיות הלמידה בישראל.
 

22.05.2024

 ברכות חמות לד”ר יותם הוד, ראש החוג למדעי הלמידה וההוראה וחבר סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך אשר נבחר לנשיא האגודה הבינלאומית למדעי הלמידה International Society of the Learning Science (ISLS). ד"ר הוד יכהן כנשיא האגודה החל מיוני 2025 ועד יוני 2026.
ה-ISLS היא אחת האגודות האקדמיות הבינלאומיות המובילות בתחום החינוך, אשר שמה לה למטרה לחקור את למידה על כל צורותיה (https://www.isls.org/).
יותם יקר, זהו הישג חשוב ומשמעותי עבורך ועבור האקדמיה הישראלית!
אנחנו גאים איתך ושמחים עבורך!

23.8.2023

אנחנו שמחים לברך את טל טבשי, תלמידי שנה ג' במסלול תזה בתוכנית לתואר שני בטכנולוגיות בחינוך על קבלתו לתוכנית ה Edstart של משרד החינוך. טל התקבל לתוכנית על בסיסן של הסביבה שעוצבה לטובת המחקר ומחקר התזה שערך בהנחייתם של ד"ר צפריר גולדברג ופרופ' יואל לניר. מחקר זה נערך במסגרת פרוייקט Spice של האיחוד האירופי, במטרה לבחון את האפשרויות לקידום שיח פתוח ומכיל במוזיאונים. 
סביבת הלמידה שעוצבה בפרוייקט משלבת למידה מתוקשבת עם פעילות טיעון וחקר במוזיאון ארכיאולוגי. במחקר, טל ועמיתיו לצוות, ד"ר אלן ווקר, ד"ר צפריר גולדברג  ופרופסור יואל לניר, בחנו את האפשרויות שמציעה סביבת למידה  זו לקידום חשיבה פתוחה, תחושת רלוונטיות של לימודי ההיסטוריה וחשיבה היסטורית.
בהפעלת המחקר השתתפו כמאתיים תלמידי כיתות י'-י"א מארבעה בתי ספר. ממצאי המחקר מלמדים על האופנים שבאמצעותם ניתן לקדם חשיבה פתוחה, להעריך את הפתיחות המחשבתית שמבטאים ביצועי התלמיד/ה וכיצד להימנע מפעילויות למידה שגורמות להסתגרות מחשבתית. 
 
במסגרת תכנית Edstat  טל ועמיתיו מתכוונים ליישם את התובנות החינוכיות של המחקר באמצעות כלי טכנולוגי-חינוכי העושה שימוש בבינה מלאכותית במגוון מקצועות רבי מלל. זאת, בשאיפה לקדם את הידע בנושא ולפתח את הרעיון למוצר חינוכי.
 
בתמונה, תלמידי ותלמידות כיתה י"א אשר לקחו חלק במחקר, מסיירים במוזיאון, במטרה לאתר ראיות ארכיאלוגיות, אשר יסייעו להם לחזק את העמדה אשר גיבשו בפעילות מקדימה, לגבי נושא המחקר בו עסקו. 
 
טל יקר, אנחנו שמחים וגאים בך ומאחלים לך הצלחה רבה!
 

ד"ר עקיבא ברגר – בוגר מסלול התואר השלישי בהנחייתם של ד"ר אורן גולן ופרופ' איילת ברעם-צברי

אוגוסט, 2023

אנחנו שמחים לברך את ד"ר עקיבא ברגר, על קבלת התואר דוקטור. עקיבא כותב על לימודיו כך: 

הקשר שלי עם ד"ר אורן גולן התחיל בעקבות עבודתי עם יעקב דון ז"ל. כחלק מלימודי הדוקטורט, חקר יעקב בהנחייתו של אורן את 

נושא גבולות הגזרה של הניו מדיה בציבור הדתי לאומי. ב 2015 הצטרפתי אל יעקב כעוזר המחקר שלו ומשם התגלגל לו הקשר ביני לבין אורן. 
בעקבות הקשר עם שניהם התחלתי להתעניין בהשפעת האינטרנט על סמכות דתית באופן כללי. הדוקטורט שלי מתמקד בהשפעת האינטרנט על סמכות דתית בציבור הדתי לאומי. הדוקטורט סוקר את פעילויות הרבנים ובני הציבור וכן מנתח את התוכן עצמו שמתהווה באינטרנט. 
אני לא יכול להודות מספיק למנחה שלי, אורן גולן וכן למנחה המשנית שלי איילת ברעם-צברי מהטכניון, על כל ההשקעה שלהם ועל העבודה המשותפת שעשינו ביחד.
 

1.8.2023

אנחנו שמחים לבשר על כך שהמרכז לקידום מדע אזרחי בבתי הספר (TCSS), בהובלת פרופ' יעל קלי, פרופ' דני בן-צבי, ד"ר יותם הוד וד"ר אורנית שגיא מהתוכנית לטכנולוגיות בחינוך, החוג למדעי הלמידה וההוראה, אוניברסיטת חיפה, ופרופ' טלי טל, פרופ' אילת ברעם-צברי וד"ר דינה ציבולסקי מהפקולטה הפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה, הטכניון, זכה במקום הראשון בתחרות הבינלאומית למצויינות ביזמות ובמעורבות בחינוך הגבוה, בקטגוריית מעורבות הקהילה לשנת 2023 (the Community Engagement Initiative of the Year Award) ב-"People's Choice Award". המרכז זכה במקום השלישי והמכובד בקטגוריה זו בתחרות, על פי דירוג שופטי התחרות. 
 
במרכז לקידום מדע אזרחי בבתי הספר, מדענים חוברים לתלמידים ולמורים ולקהילותיהם, בכדי לקדם מחקר מדעי התורם לחברה. יוזמה קהילתית זו, המעורבת בהשתתפות של תלמידי בית ספר בשלבים שונים של חקר מדעי מתמשך, מאפשרת חינוך מדעי איכותי ושיוויוני. השתתפות זו משמשת לא רק לקידום המדע ולקידום הלמידה של תלמידים בבתי הספר, אלא גם לדמוקרטיזציה של המדע, וכך מקדמת חברה שיוויונית יותר. יוזמת מרכז TCSS תומכת ומעודדת חוקרים מאוניברסיטת חיפה ומהטכניון לפתח פרוייקטי מדע אזרחי. פרוייקטים אלו מיושמים בבתי ספר על בסיס תפיסה הדדית הכוללת יצירת מצבי Win-Win בהם יש מענה הן לצורך המדענים בנתונים מהימנים והן לצורך התלמידים בחוויות למידה מדעיות משמעותיות. לדוגמא, בפרוייקט "השינה היא שליש מהחיים", תלמידים ממלאים  יומני שינה לאיסוף נתונים על הרגלי השינה של בני נוער ובמקביל, מעורבים בחקר הרגלי השינה של בני נוער: הם שואלים שאלות חקר שמעניין אותם לחקור ולומדים לענות עליהן בעזרת הנתונים שאספו.
התפיסה ההדדית בה מחזיק המרכז, מאפשרת לו לבנות את היכולת והתשתית למעורבות בת-קיימא של תלמידי בית הספר וקהילותיהם במחקר המדעי, על ידי שילוב משמעותי של בתי ספר בקידום חברתי באמצעות מדע אזרחי. בניגוד לרוב פרוייקטי המדע האזרחי, שותפויות המרכז אינן היררכיות, והמרכז נשען על מגוון המומחיות של חברי הקהילה. בתי ספר הופכים בתמיכת המרכז לשותפים היוצרים ידע. התלמידים הלומדים בהם מתפקדים כסוכנים אשר ההתקדמות שלהם, עומדת בקנה אחד עם רווחתם של חבריהם, משפחותיהם וקהילותיהם.על המתמודדים והזוכים האחרים בתחרות (יש לגלול לקטגוריית: community engagement project of the year)
על מרכז TCSS כפי שנכתב בדף המרכז בתחרות.
 

ד"ר עקיבא ברגר – בוגר מסלול התואר השלישי בהנחייתם של ד"ר אורן גולן ופרופ' איילת ברעם-צברי

אוגוסט, 2023

 
הקשר שלי עם ד"ר אורן גולן התחיל בעקבות עבודתי עם יעקב דון ז"ל. כחלק מלימודי הדוקטורט, חקר יעקב בהנחייתו של אורן את 
נושא גבולות הגזרה של הניו מדיה בציבור הדתי לאומי. ב 2015 הצטרפתי אל יעקב כעוזר המחקר שלו ומשם התגלגל לו הקשר ביני לבין אורן. 
בעקבות הקשר עם שניהם התחלתי להתעניין בהשפעת האינטרנט על סמכות דתית באופן כללי. הדוקטורט שלי מתמקד בהשפעת האינטרנט על סמכות דתית בציבור הדתי לאומי. הדוקטורט סוקר את פעילויות הרבנים ובני הציבור וכן מנתח את התוכן עצמו שמתהווה באינטרנט. 
אני לא יכול להודות מספיק למנחה שלי, אורן גולן וכן למנחה המשנית שלי איילת ברעם-צברי מהטכניון, על כל ההשקעה שלהם ועל העבודה המשותפת שעשינו ביחד.
 

!

13.7.2023

ברכות חמות ל 31 בוגרות ובוגרי התוכנית לתואר שני בטכנולוגיות בחינוך אשר קיבלו את תעודת הבוגר/ת שלהם. 
בוגרות ובוגרים יקרים, אנחנו מאחלים לכםן הצלחה רבה בהמשך ומקווים שדרכינו עוד יצטלבו. 

7.6.2023

אנו שמחים לברך את תלמידות ותלמידי התוכנית הזוכים במלגה ובציון לשבח ע"ש רחל ואליעזר סילבר לשנת תשפ"ג: 
  • ונסה בוזגלו
  • זיו מדיני
  • טל טבשי
  • יעל בר נס
  • נטע שפר
  • רוית שתיוי
  • שירי קאשי
  • אסנת ביטון
  • ולאא רמאל
  • מיה אלעזר
  • נוי אבוטבול
  • שרון בלו
  • לילך בר נס
  • רותם רביב
  • רננה ניידמן
  • רעות אדם

5.6.2023

אנו שמחים לברך את נג'אח אברהים, דוקטורנטית בהנחייתה של פרופ' יעל קלי בחוג למדעי הלמידה וההוראה בתוכנית לטכנולוגיות בחינוך על זכייתה בפרס מצויינות מחקרית. כותרת מחקרה של נג'אח היא: בית הספר כגורם מוביל בקידום צדק אפיסטמי וצדק סביבתי: פרוייקט מדע אזרחי לקידום דיאלוג משמעותי בין בעלי העניין סביב עתיד נחל סער בהובלת תלמידים בבית ספר דרוזי ברמת הגולן. 
 
כל הכבוד נג'אח! אנחנו שמחים איתך וגאים בך! 

25.5.2023

הכנס הארצי השנתי ה-21 של מיט"ל בנושא "הוראה ולמידה משלבת טכנולוגיה בהשכלה הגבוהה: תובנות מהעבר ומבט אל העתיד" ייערך ביום רביעי ,28 ביוני 2023, ט’ בתמוז, תשפ”ג, במרכז רבין בתל-אביבהסדנאות תתקיימנה ביום חמישי, 29 ביוני, 2023י’ בתמוז, תשפ”ג.

הרישום  לכנס כולל השתתפות בשני המועדים. 

לפרטי התוכנית ומגוון המושבים: תוכנית הכנס.

לרישום לכנס לחצו כאן.

  • מרצה אורחת: Prof. Diana Laurillard- University College London
  • כותרת ההרצאה: Teachers as design scientists: Collaborating on innovation in blended learning
  • מרצה הרצאת אחר הצהרים: ד"ר תומר סיימון- מדען ראשי מיקרוסופט ישראל
  • כותרת ההרצאה: בינה מלאכותית מחוללת – עידן חדש של למידה
 

28.2.2023

הכנס הארצי השנתי ה-21 של מיט"ל בנושא "הוראה ולמידה משלבת טכנולוגיה בהשכלה הגבוהה: תובנות מהעבר ומבט אל העתיד" ייערך ביום רביעי ,28 ביוני 2023, ט’ בתמוז, תשפ”ג, במרכז רבין בתל-אביבהסדנאות תתקיימנה ביום חמישי, 29 ביוני, 2023י’ בתמוז, תשפ”ג.

ועדת התוכנית מזמינה להגיש הצעות להרצאות, פוסטרים וסדנאות בהתאם לקריטריונים המופיעים בקול קורא. את ההצעות יש להגיש דרך אתר הכנס עד לתאריך 15.3.23.

פרטים נוספים באתר הכנס: https://meitalconf.iucc.ac.il/cfp-2023/

 

 
 8

26.2.2023

ביום שלישי, 28.2.2023, בשעות 18:00-19:00, יתקיים וובינר בנושא: "השפעת המהפכה המשפטית על שדה החינוך" בהובלת איגוד החינוך ההשוואתי. ד"ר אורן גולן שותף לאירגון הוובינר.
מוזמנים לשתף ולהרשם בקישור.
 
 

21.2.2023

ברכות חמות לד"ר אורן גולן, מהחוגים למדעי הלמידה וההוראה ומנהיגות ומדיניות בחינוך, על בחירתו לתפקיד החדש: סגן הנשיא (ונשיא לעתיד) של האגודה הישראלית לחינוך משווה. 

האגודה הישראלית לחינוך משווה שהינה חלק מאגודה העולמית לחינוך משווה, הינה אגודה אקדמית שמטרותיה הן: א. לקדם את המחקר החינוכי ההשוואתי ואת ההוראה במוסדות אקדמיים בתחום דעת זה, ו-ב. לקדם את המחקר והשיח סביב סוגיות מרכזיות בחינוך בעידן הגלובלי, מנקודות מבט דיסציפלינאריות שונות (סוציולוגיה, אנתרופולוגיה, ופסיכולוגיה של החינוך, הוראה ולמידה ,כלכלת חינוך והיבטים פוליטיים בחינוך).

כך, האגודה מבקשת להוביל ללשיפור החינוך ולקידום הזכות השווה לחינוך לכל, לקדם הוראה בתחומי החינוך המשווה ולקדם שיתוף פעולה בין חוקרים/ות לבין השדה החינוכי ובין קהילת החוקרים/ות בארץ לקהילות חוקרים/ות דומות בחו"ל. האגודה מבקשת לייצר קשרים בין חוקרים/ות ישראלים/ות לחוקרים/ות במקומות אחרים בעולם ולמקם את המחקר הישראלי בחזית המחקר ההשוואתי הבינ"ל. 

האגודה מקיימת מפגשים שנתיים במסגרתם ניתנת הזדמנות לחוקרים/ות ותלמידי/ות מחקר להציג את עבודתם ולייצר שיח אקדמי בתחום. אחת לשנתיים מקיימת האגודה כנס ארצי בהיקף גדול יותר במסגרתו מתאחרים חוקרים מובילים מתחום המחקר ההשוואתי מחו"ל. בנוסף, האגודה מפיצה באופן קבוע מידע על פעילויות כנסים ופרסומים אקדמיים בתחום.

22.1.2023

ברכות חמות לד"ר שרית ברזילי ולפרופ' לינור הדר, מהחוג למדעי הלמידה וההוראה, על זכייתן במענק מחקר מטעם המדען הראשי של משרד החינוך.

נושא המחקר המוצע הוא ללמוד וללמד את מיומנויות דמות הבוגר.ת: יישום ובחינה של מודל למידה מקצועית של מורים.ות לקידום הוראה והערכה של אוריינות מידע דיגיטלית.

מטרת הצעת המחקר הזוכה היא ליישם ולבחון מודל למידה מקצועית שייסע למורים.ות לשלב את ההוראה וההערכה של המיומנויות הקוגניטיביות של דמות הבוגר.ת בתחומי הדעת. המודל יבחן ויתוקף בהקשר של שתי יכולות ליבה של אוריינות מידע דיגיטלית: (1) הערכת מידע ומקורות מידע מקוונים ו- (2) מיזוג והסקת מסקנות ממקורות מידע מקוונים מרובים.

במחקר ישתתפו כ- 128 מורים.ות וכ- 800 תלמידים.ות מחטיבות ביניים. המחקר יערך במתודה מעורבת וישלב מערך דמוי-ניסוי מבוקר עם ניתוח איכותני של תהליכי למידה והוראה. התוצר המרכזי של המחקר יהיה מודל שינוי ליישום המיומנויות הקוגניטיביות שזוהו במסמך המיומנויות בתוך תחומי הדעת בהקשר בית ספרי באמצעות למידה מקצועית של מורים.ות. המחקר יתמוך במדיניות על-ידי הצבעה על דרכים וכלים להטמעה מערכתית של המיומנויות שיותאמו לצרכים ולאתגרים של בתי-הספר בישראל. בנוסף, המחקר יעמיד לרשות מערכת החינוך חומרי הוראה, למידה, והערכה שיתמכו ביישום מערכתי של המיומנויות במגוון מקצועות לימוד.

19.1.2023

ברכות חמות לד"ר יותם הוד על הזכיה במענק מחקר מטעם משרד החינוך.

מטרת המחקר הזוכה היא לבחון את תוצאותיה של למידה במודל חינוכי חדשני, הנקרא "קהילות הומניסטיות בונות ידע" (HKBCs) במערכת החינוך הממלכתית בישראל. מודל זה נשען על תיאוריות למידה חדשניות ומובילות ברחבי העולם אשר נותנות מענה לצרכי החברה של ימינו. על בסיס תאוריות אילו, פותחו פדגוגיות וחומרי לימוד העומדים בקנה אחד עם מטרות דו"ח מיומנויות דמות הבוגרת והבוגר 2030, מטעם משרד החינוך.

מודל ה- HKBCs משלב שתי גישות בעלות מיקוד שונה, ללמידה בקהילה בכיתה. הגישה הראשונה מתמקדת בבניית ידע (KBC) ומתייחסת לאוריינטציה החברתית-תרבותית. פעילויות בגישה זו מאורגנות בדומה לאופן שבו ידע נבנה בעולם האמיתי. אוריינות דיגיטלית ואוריינות מידע באות לידי ביטוי בגישה זו, כאשר המשתתפים מקדמים את הרעיונות הקולקטיביים שלהם.

הגישה השניה הינה בעלת מיקוד הומניסטי (H) המדגישה מיומנויות בין-אישיות ותוך-אישיות, במטרה לתמוך בצמיחה והתפתחות של כל אחד ואחת מהמשתתפים. אנו סבורים כי שילוב גישות אלו יעודד למידה משמעותית, המאגדת מנעד רחב של מיומנויות הקשורות אלה באלה, ולא רק מערך מצומצם של מיומנויות מבודדות.

מודל ה-HKBC נחקר רבות, דבר המעיד על הפוטנציאל הטמון בו, כמודל הבשל לבחינה וליישום במערכת החינוך. ההשערה העומדת בבסיס הצעה זו היא שיישום מודל ה-HKBC עשוי לשפר את כישורי דמות הבוגר והבוגרת של הלומדים, בתחומי האוריינות הדיגיטלית ואוריינות המידע, כמו גם את המיומנויות הבין- והתוך-אישיות. זאת, תוך שמירה על היקף הידע והמיומנויות הדיסציפלינריים הנדרשים בתוכנית הלימודים המסורתית. 

29.12.2022

אנו שמחים לבשר על הסמינר השני במסגרת סדרת סמינרי התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, החוג למדעי הלמידה וההוראה. בסמינר השני, נארח את פרופ' דויד וויליאמסון שפר (Prof. David Williamson Shaffer). הסמינר יעסוק באתנוגרפיה כמותנית: שימוש בשיטות מחקר מאוחדות לחקר למידה

פרופ' דויד וויליאמסון שפר, הינו זוכה פרס Vilas במדעי הלמידה מאוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון, מהמחלקה לפסיכולוגיה חינוכית. הוא פילוסוף נתונים ומתמקד בשיטות ניתוח למידה (Learning analytics) בעזרת נתוני עתק.  פרופ' שפר הוא מורה בעברו אשר לימד בארה"ב ומחוצה לה. במחקריו הוא בוחן כיצד לטפח ולהעריך מיומנויות חשיבה מורכבות ושיתופיות, במיוחד בהקשר של סוגיות סביבתיות מורכבות. 

הסמינר יתקיים באופן מקוון ביום רביעי, 4 בינואר 2023 בשעות 16:15-17:45

נפתח את המפגש בהתכנסות בשעה 16:00. 

קישור לזום המפגש: https://us02web.zoom.us/my/yotamhod

 
הסמינר פתוח לקהל הרחב.

21.12.2022

אנחנו נרגשים לפתוח את סדרת סמינרי התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, שבחוג למדעי הלמידה וההוראה. גם השנה, הסדרה כוללת מפגשים עם חוקרים מובילים בתחום מדעי הלמידה בכלל וטכנולוגיות בחינוך בפרט מהארץ ומהעולם.
 
בסמינר הראשון, נארח את ד"ר שי גולדפרב כהן (Dr. Shai Goldfarb Cohen). הסמינר יעסוק בלמידה טקסטואלית מקוונת באמצעות אנוטציות שיתופיות.  
 
הסמינר יתקיים ביום רביעי, 21 בדצמבר 2022 בשעות 16:15-17:45, בבמתחם ה-FLS, בניין חינוך, קומה 1, באוניברסיטת חיפה.
התכנסות בשעה 16:00.
 
הסמינר פתוח לקהל הרחב.

31.10.2022

הכנס "טכנולוגיות חינוכיות בראי בין-תחומי: פילוסופיה, אנתרופולוגיה, סוציולוגיה ופוליטיקה של ה- Edtech בישראל" יתקיים ב 28.2.2023 באוניברסיטת בן-גוריון. 
 
כנס זה, הינו הכנס האקדמי הראשון בישראל אשר במוקדו התבוננויות בין/רב-תחומיות בטכנולוגיות חינוכיות. הכנס יעסוק בפרספקטיבות תרבויות-חברתיות על שדה הטכנולוגיות החינוכיות בישראל. במהלך הכנס יתקיים דיון על ההקשרים, השיחים וההשפעות של ייצור, הפקה, יישום והפעלה של טכנולוגיות דיגיטליות בשדה החינוך (EdTech) מנקודות מבט תיאורטיות ודיסציפלינריות מגוונות.
 

29.05.2022

קהילה יקרה, 
 
לרגל השנה החדשה נאחל לכולנו:
לראות את הטוב בחברינו, בחיינו ובסביבתנו, 
להושיט יד, לסלוח, ולהיות קשים פחות עם אחרים ועם עצמנו. 
נאחל לנו ללמוד מהביחד, ולהאמין ביכולת של כל אחד ואחת מאיתנו לתרום ולהתרם, 
שתהיה שנה טובה,
 
סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך 

1.8.2022

ברכות חמות לפרופ׳ דני בן-צבי, ראש החוג למדעי הלמידה וההוראה וחבר סגל בתוכנית לטכנולוגיות בחינוך, אשר זכה במענק מחקר מהקרן הלאומית למדע (ISF), עם עמיתותיו, ד"ר דינה ציבולסקי (טכניון), ד"ר קרן ארידור (אוניברסיטת חיפה) וד"ר מיכל דביר (טכניון).
מענק ה ISF זה, יוקדש בארבע השנים הבאות למחקר בנושא: ״יחסי הגומלין בין חשיבה סטטיסטית, חשיבה מדעית והבנה אודות מהות המדע במדע אזרחי״.
 
על המחקר בקצרה:
אירועים שונים בשנים האחרונות, דוגמת מגיפת הקורונה, חידדו את החשיבות הרבה והמוכרת היטב, לטיפוח של מיומנויות קבלת החלטות המבוססות על נתונים בקרב אזרחים, בעולם של אי וודאות.  החלטות יומיומיות אלו מאגדות לפחות שלושה סוגי חשיבה: חשיבה סטטיסטית (למשל, מה הסיכוי להדבק בקורונה לאחר קבלת סדרת החיסונים?), חשיבה מדעית (למשל, מהי פעולתו של החיסון?) וחשיבה אודות מהות המדע (מהו מחקר אמין, כשמדובר בחיסונים?). על עולם החינוך אם כן, לטפח את שלושת סוגי חשיבה אלו, ואת שילובם, בכדי להכין את הלומדים הצעירים להיות מקבלי החלטות מבוססות נתונים בעתיד. 
במחקר שיערך על ידי פרופ' בן-צבי ועמיתותיו, תעוצב ותחקר תוכנית חינוכית חדשנית ובין-תחומית, אשר נשענת על יחסי הגומלין בין סטטיסטיקה, מדע ומהות המדע. סביבת המחקר הינה סביבת פרוייקט מדע אזרחי.
 
פרוייקטי מדע אזרחי, הינם בעלי פוטנציאל פדגוגי רב, ותורמים בין היתר לשבירת הגבולות המסורתיים בין בית הספר והחברה, אשר לעיתים מגבילים את פיתוח המיומנויות הדרושות ביותר לאזרחים במאה ה 21. גישור בין גבולות מסורתיים אלו, אשר עשוי לטפח למידה משמעותית, יכול להעשות על ידי יצירת קשרים בין: א. שלושת סוגי החשיבה (סטטיסטית, מדעית ואודות המדע), ב. תלמידים, אזרחים ומדענים, ג. למידה פורמלית ובלתי פורמלית, ד. המרחב הכיתתי והמרחב שמחוץ לבית הספר, ה. המרחב הפיזי והמרחב הוירטואלי.  ו-ו.  חוקרי החינוך, אנשי החינוך באופן כללי וחינוך מדעי בפרט ומדענים. 
 
מדע אזרחי, אשר מעודד מעורבות של אזרחים בפעילות מדעית, מתאים במיוחד לביסוס וטיפוח רבים מהקשרים הללו. תוך השענות על יכולת הגישור של מדע אזרחי, הגישה הפדגוגית של מחקר זה, מעמידה במרכז את החקר הסטטיסטי ופעילויות מדעיות, בכדי לתמוך בתלמידי חטיבת ביניים בפיתוח של שלושת סוגי החשיבה הסטטיסטית, המדעית ואודות המדע. תובנות אשר יעלו ממחקר זה יאפשרו בהמשך לפתח (א) מסגרת המתארת כיצד ניתן לפתח חשיבה סטטיסטית, מדעית וחשיבה אודות מהות המדע, בקרב תלמידי חטיבת ביניים המעורבים במדע אזרחי, ו-(ב) מסגרת המתארת באופן מעמיק את יחסי הגומלין בין סוגי החשיבה אלה, ומספקת תובנות כיצד ניתן לטפח את שלושתן במקביל.

12.07.2022

כנס מדעי הלמידה הישראלי השביעי יתקיים ב-25 ביולי, 2022, באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. נושא הכנס השנה הוא: ​יחסי הגומלין בין קוגניציה, רגש וחברה במדעי הלמידה.

ההשתתפות בכנס כרוכה בתשלום ומותנית בהרשמה מראש, דרך החנות המקוונת של אוניברסיטת בן-גוריון shop.bgu.ac.il.

פרטים לגבי הרשמה (כולל קישור) ותכנית הכנס באתר הכנס: https://in.bgu.ac.il/humsos/edu/Pages/ACLS_2022.aspx

ברכות לתלמידי/ות התוכנית, בוגרים ובוגרות ולחברות וחברי הסגל המשתתפים בכנס: 

במושב ההרצאות הראשון:זהות, עניין ותרבות דיסיפלינרית 

ליאת רחמיאן ויותם הוד:  The Role of Identity in Interest-Driven Learning and Engagement  
מיכל דביר (בוגרת) ודינה ציבולסקי (מהטכניון – מכון טכנולוגי לישראל):  Triple authenticity as a means to concurrently introduce novices to the disciplinary cultures of science and statistics 

במושב הפוסטרים הראשון: שבירת גבולות פיסיים, מבניים, חברתיים ורגשיים בתהליכי למידה

שירי שמש ויותם הוד:  Exploring How Teacher-Student Alliances Support Boundary Crossing   
סהר טואג ויותם הוד: Disrupting Gender Binary Power Dynamics in the Classroom: A Feminist and Queer Pedagogical Perspective on Humanistic Knowledge Building Communities

במושב הפוסטרים השלישי:  הוראה והתפתחות מקצועית של מורים

תהילה אפל, קרן לוי, יעל קלי, אורנית שגיא (אוניברסיטת חיפה) וטלי טל (הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל): תמיכה במורים כמעצבים: התאמת רצפי מדע אזרחי בבית הספר (הרחב"ה)

במושב ההרצאות הרביעי: בחירות אישיות ותהליכי למידה

איתן כהן (בוגר, אוניברסיטת בן-גוריון), יותם הוד ודני בן-צבי:  From “Carrier” to “Creator”: Re-imagining Jewish Identity in a Humanistic Knowledge Building Community

מושב הרצאות 6 :תהליכים מכוננים בקהילות מורים

גלית סיוון ולין, קרן ארידור, רונית דולב-שחם; אוניברסיטת חיפה; נירית לביא אלון; הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל; אורנית שגיא, יעל קלי; אוניברסיטת חיפה: Coalescing, Advancing and Sharing Principled Practical Knowledge (PPK): The Case of a School-Based Citizen Science Network of Research Practice Partnerships 

רותי בן ישי ויותם הוד:  Teachers Learning about their Learning Identities: Results from a Retrospective Study of an Innovative Approach to Teacher Professional Development  

בהצלחה למציגות ולמציגים!

27.06.2022

ברכות חמות למקבלות ומקבלי התואר השני בטכנולוגיות בחינוך על קבלת התואר:

רונית גפני בהצטיינות יתרה
יערה פלד כמצטיינת הדיקן ללימודים מתקדמים
מיה משי אופיר מגנט בהצטיינות יתרה
חן יערי בהצטיינות יתרה
סמירה מחאג'נה בהצטיינות
אזדהאר חואלד בהצטיינות
מרואן נג'ם
נעמה גולדיק
אלין פרי
מאי חליחל
עביר הנו
פאטמה חואלד

בוגרות ובוגרים יקרים נהננו לשמוח ולהתרגש איתכםן ביום המרגש הזה, בו חגגתם את סיומו של מסע הלימודים המשמעותי שלכםן. אנחנו גאים בכםן ומאחלים לכםן הרבה הצלחה בהמשך!

 

22.06.2022

הכנס הארצי השנתי העשרים של מיט"ל בנושא "הוראה ולמידה משלבת טכנולוגיה בהשכלה הגבוה"  ייערך ביום רביעי ,29 ביוני 2022, ל’ סיוון, תשפ”ב, במרכז רבין בתל-אביב במתכונת היברידית (בהתאם להנחיות). 

הסדנאות תתקיימנה ביום חמישי, 30 ביוני 2022, א’ בתמוז, תשפ”ב.

לתוכנית הכנס

להרשמה

פרטים נוספים באתר הכנס: https://meitalconf.iucc.ac.il 

21.6.2022

ברכות חמות לרונית גפני, על סיום התואר השני בתוכנית לתואר שני בטכנולוגיות בחינוך, החוג למדעי הלמידה וההוראה, בהצטיינות יתרה ועל הזכייה בפרס הרקטור לעבודה המצטיינת. ברכות שלוחות גם לפרופ' דני בן-צבי, ראש החוג למדעי הלמידה וההוראה והמנחה, שליווה את רונית בתואר השני.

רונית, אשר בימים אלו עומדת להתחיל את לימודי התואר השלישי בחוג למדעי הלמידה וההוראה, בהנחייתו של פרופ' דני בן-צבי, היא בת 48, אם לשני מתבגרים, אשר מתגוררת כיום עם משפחתה בליסבון, פורטוגל. הרקע האקדמי והמקצועי שלה מגוון. רונית למדה לתארים אקדמיים במנהל עסקים (B.A.) ובמשפטים (LL.B ו- LL.M). ניסיונה המקצועי בעבר כלל ניהול פרויקטי תשתית (BOT) במשרד האוצר הישראלי, ניהול מחלקה מסחרית בחברה טכנולוגית גלובלית ויזמות טכנולוגית.

עבודת התזה של רונית עוסקת בחשיבה של סטודנטים עם אי וודאות המאפיינות נתוני עתק. חשיבה עם נתוני עתק היא תחום מרתק ומשמעותי. ההתפתחויות הטכנולוגיות בשנים האחרונות הביאו לתופעת הדאטפיקציה, שמשמעותה הימצאות נתונים בכל והפיכת כמעט כל חוויה אנושית לדיגיטלית. כתוצאה מכך, היישומים השונים של נתוני עתק מהווים חלק נכבד בעיצוב החשיבה שלנו ובתהליך קבלת ההחלטות היומיומי. מחקר התזה, בחן כיצד ניתן לרתום את הידע המחקרי הנרחב הקיים בנוגע לחשיבה עם נתונים קלאסיים לחשיבה עם נתוני עתק. נקודת ההתבוננות היתה דרך הפריזמה של אי- ודאות, אשר מהווה מאפיין מהותי השזור הן בחשיבה עם נתונים קלסיים והן בחשיבה עם נתוני עתק. המחקר איתר עשרה סוגים שונים של ביטויי אי-ודאות. סוגי אי-הודאות שזוהו מציעים מסגרת קונספטואלית חדשנית לתיאור ההסתכלות על מימד אי-הודאות בהקשר של נתוני עתק אצל טירונים. מסגרת זו מציעה חלוקה בין סוגים ותתי סוגים של אי-וודאויות היכולה להוות תשתית ראשונית למחקרים עתידיים וכלי אפיון של חשיבה עם נתוני עתק בקרב טירונים.

רונית כותבת על דרכה האקדמית כך: בשנים האחרונות, גבר העניין שלי בעולמות של חשיבה, חינוך וטכנולוגיה ובחיבורים שבין עולמות אלו. זו הסיבה שהצטרפתי ללימודים בחוג למדעי הלמידה וההוראה בתכנית לתואר שני בטכנולוגיות בחינוך. לימודי התואר השני היו מרתקים ופתחו בפני עולמות חקר ומחשבה שלא הכרתי והעשירו אותי בממדים רבים ומגוונים. עבודת התזה הייתה מסע ארוך שהחל בסקרנות, אשר התעוררה בקורס "פיתוח חשיבה סטטיסטית בקהילת למידה" והמשיך לגילוי של עולם חקר שלם, אשר בו העולמות המעסיקים אותי התחברו. לאחר סיום עבודת התזה, החלטתי להמשיך להשקיע את זמני ומרצי במחקר אקדמי חינוכי בעולם החינוך הסטטיסטי ולהמשיך ללימודי התואר השלישי בחוג, בהנחייתו של פרופ' בן-צבי.

קבלת פרס הרקטור לעבודה מצטיינת מרגש אותי מאוד, לא יכולתי לעשות זאת ללא הסביבה האקדמית והמשפחתית התומכת. לפרופ' דני בן צבי, תודה על הזכות לקחת חלק בעשייה מחקרית מרתקת וייחודית. תודה על בנייתה של סביבה המאפשרת חופש מחשבתי ומעוף אינטלקטואלי יחד עם בסיס מקצועי איתן ומוקפד ותודה על האמונה וההנחיה המקצועית המטיבה אשר סייעה לי להיבנות כאדם וכחוקרת. לד"ר קרן ארידור, תודה על הזכות ללמוד איתך וממך, תודה על הסיוע והחיבוק התמידי. לד"ר מיכל דביר, תודה על השותפות בחשיבה, הרעיונות המקוריים והחכמים. התמיכה הבלתי מתפשרת, הסבלנות, האוזן הקשבת, העידוד, ההחזקה והסיוע לאורך כל הדרך.

רונית יקרה, אנחנו גאים בך ובטוחים שבדרכך, תמשיכי להוביל מחקרים פורצי דרך בתחום בו בחרת. כל הכבוד!

20.06.2022

אנחנו שמחים לברך את תלמידי התוכנית לתואר שני בטכנולוגיות בחינוך אשר זכו במלגה ובציון לשבח ע"ש יעקב דון ז"ל לשנת תשפ"ב, על פרוייקט הגמר שעיצבו:

הזוכים במלגה הם: 

גיא קאופמן, אבירם וייסברג, מאור כהן וניסן דניאלס. אשר עיצבו את הפרוייקט Playground: השתלמות מורים בעל אופי משחקי המעודד מורים לשלב אלמנטים של משחוק בהוראתם. הקורס כולו מתרחש בפלטפורמה משחקית בשם CLASSCRAFT.

הזוכות בציון לשבח הן: 

שירה שורקי, אירית בר, אלה חרמוני, סילביה ספושיניק ואמל סמור קיסר. על הפרוייקט Let's start אשר במוקדו הוראת כתיבה וקריאה באנגלית לתלמידים מתקשים. הפרוייקט מתבסס על ספר שכתבה אירית בר. הסביבת הלימודית פונה לאוכלוסיית תלמידים מתקשים בקריאה ותלמידים בעלי צרכים מיוחדים.

טקס חלוקת המלגות התקיים ביום רביעי, 8.6.2022, במסגרת היום הפתוח של התוכנית. 

גיא, אבירם, ניסן ומאור, שירה, אירית, אלה, סילביה ואמל, אנחנו מאחלים לכםן המשך עשייה אקדמית מוצלחת, והרבה הצלחה בהמשך!

סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

25.05.2022

ברכות חמות לדוקטורים החדשים של הפקולטה בחינוך! בטקס מרגש ויפה שהתקיים השבוע, קיבלו את תואר הדוקטורט תלמידות ותלמידי החוג למדעי הלמידה וההוראה, וביניהן:
ד"ר ג'נאן סאבא
ד"ר מאיה בנישו
ד"ר כרמית פיון
ד"ר אסנת זוהר
ד"ר חוה בן חורין אברמסקי
ד"ר מיכל דביר
מזל טוב דוקטוריות יקרות!
סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

13.04.2022

לרגל חגי האביב: חג הפסח, חג הפסחא, חג הנביא שועייב והרמדאן,
נאחל:
שפע בריאות, שמחה, עיטוף ורוגע,
שנמצא את הייחודיות שיש בנו לצד המשותף שבכולנו,

חגים שמחים! 

סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

2.04.2022

בפתחו של חודש הרמדאן, נאחל לכן ולכם, חברות וחברי קהילת התוכנית לטכנולוגיות בחינוך: שלווה, בריאות וקירבה.
צום קל ורמדאן כרים! رمضان كريم!

סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

 
 
 
 
 

10.03.2022

הכנס הארצי השנתי העשרים של מיט"ל בנושא "הוראה ולמידה משלבת טכנולוגיה בהשכלה הגבוה"  ייערך ביום רביעי ,29 ביוני 2022, ל’ סיוון, תשפ”ב, במרכז רבין בתל-אביב במתכונת היברידית (בהתאם להנחיות). 

הסדנאות תתקיימנה ביום חמישי, 30 ביוני 2022, א’ בתמוז, תשפ”ב.

ניתן להגיש הצעות להרצאות, פוסטרים וסדנאות בהתאם לקריטריונים המופיעים בקול קורא. את ההצעות יש להגיש דרך אתר הכנס עד לתאריך 7.4.2022.

פרטים נוספים באתר הכנס: https://meitalconf.iucc.ac.il 

 

 
 
 
 
 

4.02.2022

אנחנו שמחים לברך את ד"ר מאיה בנישו, בוגרת תוכנית הדוקטורט בחוג למדעי הלמידה וההוראה, בהנחיית פרופ' יעל קלי וד"ר יותם הוד, על אישור הדוקטורט. עבודת הדוקטורט של מאיה עוסקת בנושא חשוב ועכשווי: פתיחת בתי ספר לשיתוף פעולה עם מגזרים שונים בחברה ויצירת שותפויות חדשות שמשנות את היחסים בין בית הספר לשאר החברה. המחקר שערכה, התקיים כחלק מתהליך ההקמה של מרכז המצוינות לקידום מדע אזרחי בבית הספר – מרכז TCSSבהובלת חוקרות וחוקרים מאוניברסיטת חיפה ומהטכניון.

בעבודתה, חקרה מאיה שלושה חקרי מקרה של התהוות שותפויות רב מגזריות (צוותי חינוך, מדענים מתחומים שונים וחוקרות חינוך) לקידום מדע אזרחי בגישת אקולוגיה של הדדיות (Mutualistic Ecology of Citizen Science: MECSבבתי ספר. גישה לפיה, כלל בעלי העניין בשותפות תורמים ונתרמים. ביסוס שותפויות פרודוקטיביות מהסוג הזה הינו תהליך שיש בו מורכבות ואתגר, לאור הסתירה הפוטנציאלית בין מטרות בעלי עניין שונים מהשותפות. במסגרת מחקרה, פיתחה מאיה מודל להכנסת חדשנות מסוג מדע אזרחי לבתי ספר ומנגנוני התערבות לתמיכה בהקמה של שותפויות הכוללות גורמים מתוך המערכת החינוכית ומחוצה לה. מתובנות המחקר ניכר כי שותפויות אלו פותחות הזדמנויות חדשות עבור הצוותים החינוכיים המעורבים בהכנסה שלהן לבתי ספר, וכי שְׁזִירָה של האינטרסים המדעיים-סביבתיים עם אלו החינוכיים יכולה להביא לשותפויות אפקטיביות מאריכות ימים בין בתי ספר לחברה כבסיס לקידום למידה הדדית בה הפרטים והחברה תורמים לצמיחה האחד של השני.
 
מאיה כותבת כך על לימודיה: מסע הדוקטורט עבורי היה רצוף חוויות מצמיחות ומפתחות: בכתיבה ובמחקר בכנסים ופרסומים שונים, בפרקטיקה החינוכית דרך קידום השותפויות עם צוותי החינוך בבתי הספר ובהיבט החברתי – כחלק מקהילת TCSS והצוות המוביל של קהילת הדוקטורנטים בפקולטה. זוהי תחושה שמעטים זוכים לה. 
כל זאת התאפשר בזכות ההנחייה המדהימה של פרופ' קלי וד"ר יותם הוד והבחירה שלי לעבור את המסע הזה בחברה בקהילת הלמידה של החוג להוראה, למידה והדרכה.    
 

13.01.2022

אנחנו שמחים לברך את ד"ר ג'נאן סאבא, בוגרת תוכנית הדוקטורט בחוג למדעי הלמידה וההוראה, בהנחיית ד"ר שרונה ט. לוי ופרופ' חגית הל-אור, על אישור הדוקטורט. 

מחקרה של ג'נאן, אשר התבצע במימון הקרן הלאומית למדע (ISF), מציע וחוקר גישה אפשרית ללמידת מדעים, שמדגישה את קווי הדמיון בין נושאים שונים, ומשלבת פרקטיקות של בניית מודלים אל תוך חוויות הלמידה בשיעורים העוסקים במדעים (STEM) בחטיבת ביניים.

גישה זו מדגישה את הסינרגיה שבין חינוך מדעי, מערכות מורכבות וחשיבה חישובית (Computational Thinking – CT), באמצעות מעורבות של התלמידים בלמידה בעזרת שימוש בפלטפורמה של מידול חישובי "חומר רב בתנועה,  MMM (Much.Matter.in.Motion – MMM) (Levy, Saba & Hel-Or, 2018). עבודת הדוקטורט של ג'נאן מורכבת משלושה מאמרים ופלטפורמה טכנולוגית.

במהלך הדוקטורט ג'נאן פרסמה מאמרים שונים בכתבי עת מובלים בתחום, כגון Interactive Learning Environments  והשתתפה באופן פעיל בכנסים בינלאומיים כגון AERA , NARST , EARLI , – IDC ובכנסים בארץ כגון כנס צ'ייס, בהם הציגה את מחקרה. פעילות האקדמית זכתה בהכרה בינלאומית, במסגרתה זכתה ג'נאן בפרסים יוקרתיים ביניהם פרסים על עבודת הדוקטורט המצטיינת בפקולטה לחינוך, השתתפות בסדנא של חוקרים מובלים באירופה בתחום של מדעי הלמידה ועל מאמר קצר מצטיין בכנס IDC-2019.

ג'נאן יקרה, אנחנו גאים בך ובדרך שעשית תוך הליוי המסור של מנחותיך, ומאחלים לך הרבה הצלחה בדרכך החדשה במסגרת פוסט הדוקטורט בטכניון וכמובן גם בהמשך. 

13.01.2022

כנס האדם הלומד בעידן הטכנולוגי – הכנס השבעה-עשר לחקר חדשנות וטכנולוגיות למידה ע"ש צ'ייס, יתקיים ביום שלישי, יד באדר א תשפ"ב, 15 בפברואר 2022, באופן מקוון. 
 
הכנס נועד לשמש במה להצגת מחקרים, העוסקים בטכנולוגיות למידה ובחדשנות טכנולוגית, לקדם קיומו של דיאלוג מחקרי-אקדמי על נושאים אלו ולתרום לגיבושה של קהילת חוקרים בתחומי החדשנות וטכנולוגיות הלמידה בישראל.
 

31.8.2021

אנחנו שמחים לברך את ד"ר יותם הוד, ראש התוכנית לטכנולוגיות בחינוך וחבר סגל החוג למדעי הלמידה וההוראה על הקידום למרצה בכיר!

יותם יקר, אנחנו שמחים איתך על הקידום הראוי הזה. נאחל לך להמשיך ליצור, לחקור לפרוץ דרך – כפי שעשית עד כה! 

מזל טוב וכל הכבוד!

28.7.2021

כנס האדם הלומד בעידן הטכנולוגי – הכנס השבעה-עשר לחקר חדשנות וטכנולוגיות למידה ע"ש צ'ייס, יתקיים ביום שלישי, יד באדר א תשפ"ב, 15 בפברואר 2022.
 
הכנס נועד לשמש במה להצגת מחקרים, העוסקים בטכנולוגיות למידה ובחדשנות טכנולוגית, לקדם קיומו של דיאלוג מחקרי-אקדמי על נושאים אלו ולתרום לגיבושה של קהילת חוקרים בתחומי החדשנות וטכנולוגיות הלמידה בישראל.
 
לקול הקורא להגשת מאמרים.

23.7.2021

אנחנו שמחים לברך את פרופ' אלונה פורקוש-ברוך, חברת סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, על הקידום לפרופ' חברה!

אלונה יקרה, אנחנו שמחים איתך על הקידום הראוי כל כך. נאחל לך המשך עשיה אקדמית פורייה, מהנה ופורצת דרך. 

 

 

20.7.2021

לחברות ולחברי קהילת התוכנית לטכנולוגיות בחינוך: 
עיד אל אדחא שמח לכםן ולמשפחותיכםן!

 

12.7.2021 ברכות חמות לבוגרות ולבוגרי התוכנית לתואר שני בטכנולוגיות בחינוך לשנת תשפ"א! חברים וחברות יקרים היה נפלא להפגש בטקס הענקת התואר השני, להתרגש איתכםן ולשמוע בשמחה ובגאווה גדולה על הדרך שעשיתםן. מזל טוב לבוגרות ולבוגרים:

ליאור אלגד מצטיינת הדיקן ללימודים
אורנה וקנין מצטיינת הדיקן ללימודים
רות אדרי בהצטיינות
רינת אלטאוז בהצטיינות
מרלן וולטר בהצטיינות
אינה מטלה בהצטיינות
שירן מלמן בהצטיינות
חגית גלברג
יעל גרוסמן-ארזואן

ליאור וייסבלום
אסיל זמירו
דלאל חמודה
היבא עזאיזה
ענבל פולק
אלכס פרושין
אביטל שמולבסקי
בוריס איבינדר
ליאת רחמיאן

9.7.2021

ד"ר יותם הוד ישתתף השבוע בסדרת הוובינרים בנושא האתנוגרפיה הכמותנית (Quantitative Ethnography) לשנת 2021.
הסדרה מציגה מחקרים והתפתחויות חדשות בנושא. במפגש הקרוב, יציג ד"ר יותם הוד חקר מקרה שבו ניתוח Epistemic Network Analysis (ENA) הוביל לממצאים ולתובנות חדשות, מעבר לניתוח האיכותני אשר נערך קודם לכן, והצביע על התפתחות ריגשית של קהילת למידה בכיתה.

הוובינר יעסוק באופן שבו Epistemic Network Analysis (ENA) יכול לתרום לאישוש ממצאי מחקר איכותני וכן להרחיבם על ידי הצעת דרכים חדשות לחקור באופן איכותני את הנתונים. בנוסף, בחינת חקר המקרה תדגים אופני שימוש ב ENA לבחינת תופעות חברתיות-רגשיות מורכבות.

הוובינר יתקיים בזום ביום שני, 12.7, בשעה 16:00 (שעון ישראל)

להרשמה לוובינר

לפרטים נוספים: https://www.qesoc.org/webinar-series/

30.6.2021

אנחנו שמחים לברך את פרופ' שרונה ט. לוי, חברת סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, על הקידום לפרופ' חברה!

שרונה יקרה, אנחנו מתרגשים איתך על קבלת הדרגה הראויה כל כך. נאחל לך המשך עשיה חדשנית, יצירתית ופורצת דרך. 

30.6.2021

אירית בר, בוגרת שנה א' בתוכנית לתואר שני בטכנולוגיות בחינוך, על פרויקט הוראה גלובאלית ובינתחומית שפיתחה והפעילה עם תלמידיה: הלמידה בפרוייקט משלבת שיח של ילדים מהארץ ומויאטנם הן בכתב והן במפגשים מקוונים. לצד המפגשים התלמידים מעמיקים בתחומים שונים כמו: גיאוגרפיה, שפה, מידענות, מדעים ואנגלית. כך שהתלמידים לומדים אנגלית וגם מבינים את חשיבות השפה הבינלאומית וככלי להבנה ולתקשורת בעולם הרחב. 

על הפרוייקט שעצבה אירית בכתבה שבקישור. 

 

20.06.2021

בשבוע שעבר ציינו את סיום הסמסטר ביום הפתוח של התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, במרחב הלמידה העתידי (FLS). במהלך היום המרגש,  תלמידות ותלמידי התוכנית, הציגו תהליכי למידה שחוו ויצרו במהלך שנת הלימודים. ההצגות אפשרו להכיר מקרוב את העשייה הענפה שמתרחשת בתוכנית. ‪   

אנחנו מודים לכל אחד ואחת מכן על ההשתתפות ביום, ועל הפיכתו ליום מיוחד כל כך. 

לאתר היום הפתוח לשנת תשפ"א

20.06.2021

בטקס מרגש הוענקו בשבוע שעבר 8 מלגות ע"ש משפחת סילבר, מטעם התוכנית לטכנולוגיות בחינוך. המלגות הוענקו לסטודנטיות (7 סטודנטיות וסטודנט אחד) על מחקריהן ועל פרוייקטי הגמר שלהן. הסטודנטיות שיתפו את הקהל בעשייתן.

ברכות חמות למלגאיות ולמלגאי:

  • מיה מגנט על מחקרה בנושא מיניות ברשת: יוטיובריות כמחנכות בלתי פורמליות בעידן המידע
  • אינה טלמון על מחקרה בנושא יחסי גומלין בין (מטה)קוגניציה אפיסטמית אישית ושיתופית של לומדים במהלך חקר מבוסס מקורות מידע מדעיים מרובים
  • יערה פלד על מחקרה בנושא בעלות פסיכולוגית כלפי טכנולוגיה בבתי ספר: הכוונה עצמית בהטמעת למידה מוגברת טכנולוגיה בקרב מורים בישראל כמחנכות בלתי פורמליות בעידן המידע
  • אזדהאר ח'ואלד ופאטמה ח'ואלד על פרוייקט הגמר "למידה חברתית רגשית בסביבה וירטואלית HereMe בתקופת המעבר מיסודי לחט"ב"
  • סמירה מחאג'נה, עביר הנו ומרואן נג'ם על פרוייקט הגמר English, Camera," Action – אנגלית, מצלמה, אקשן"

אנחנו גאים בכםן!

14.6.2021

אנחנו שמחים לשתף כי הפקולטה לחינוך ממשיכה לטפס בדירוג שאנגחאי, ודורגה השנה במקום ה 50-75 בעולם ובמקום הראשון בארץ.

דירוג שאנגחאי, נחשב למדד חשוב בעולם להערכת מוסדות אקדמיים. דירוג זה, עורך השוואה בין מוסדות אקדמיים ברמה הבינלאומית החל משנת 2003. בשנת 2009 הורחבה ההשוואה לדירוג גם על פי תחומי הדעת השונים. הדירוג לשנת 2021 כולל דירוג של 54 תחומי דעת שונים והשוואה בין למעלה מ 1,800 אוניברסיטאות מתוך 4,000 אוניברסיטאות ברחביהן של 93 מדינות ואיזורים.

דירוג זה שם דגש על היבטים שונים של מצויינות ואיכות מחקרית, שיתופי פעולה בינלאומיים במחקר ועוד. 

התוכנית לטכנולוגיות בחינוך שבחוג ללמידה הוראה והדרכה, גאה להיות חלק מהפקולטה המובילה ופורצת הדרך הזו! 

לדירוג שנגחאי: http://www.shanghairanking.com/rankings/gras/2021/RS0506

27.5.2021

אנחנו נרגשים ושמחים לברך את פרופ' דני בן-צבי, ראש החוג למדעי הלמידה וההוראה וחבר סגל החוג לחינוך מתמטי, על הקידום לפרופ' מן המניין!

דני יקר, אנחנו שמחים ומתרגשים איתך על הקידום הראוי כל כך ומאחלים לך שנים רבות נוספות של עשיה פורצת דרך.

30.5.2021

ברכות חמות לשני ולטמן, תלמידת שנה א' בתוכנית שלנו, על חתונתה הערב. 
שני יקרה, אנחנו מאחלים לך שהערב המקסים, השמח והמרגש הזה, יהווה התחלה (וכמובן המשך) של זוגיות הדדית, אוהבת, מחבקת ותומכת. 
המון מזל טוב! 

27.5.2021

אנחנו נרגשים ושמחים לברך את פרופ' דני בן-צבי, ראש החוג למדעי הלמידה וההוראה וחבר סגל החוג לחינוך מתמטי, על מינויו לתפקיד נשיא האגודה הבינלאומית לחינוך סטטיסטי (The International Association for Statistical Education – ISAE), לשנים 2021–2027. 

האגודה הבינלאומית לחינוך סטטיסטי פועלת מזה ארבעה עשורים כדי לקדם את החינוך הסטטיסטי בעולם בכל רמות הגיל. האגודה פועלת להרחבת מקומו של החינוך הסטטיסטי בעולם באמצעות טיפוח שיתופי פעולה, שיח ומחקר בנושא. האגודה פועלת להפצת פעילויות חינוכיות, שיטות, תכניות לימוד, וממצאי מחקר, דרך פרסומים, כנסים בינלאומיים ורשת האינטרנט. IASE היא בית חם למחנכים וחוקרים הלוקחים חלק בקהילה בינלאומית מגוונת של חינוך סטטיסטי. 

דני יקר, אנחנו שמחים ומתרגשים איתך, עם כניסתך לתפקיד החשוב הזה. אנחנו בטוחים שאין מתאים ממך להיות במקום הזה: להקשיב, לראות, לקדם ולפרוץ דרך.

27.5.2021

ברכות חמות לליאור אלגד על קבלת התואר השני במסלול תזה, בהצטיינות הדיקן ללימודים מתקדמים. 

עבודת התזה שכתבה ליאור בהנחייתם של פרופ' דני בן- צבי מהחוג למדעי הלמידה וההוראה ופרופ' תמר וייס מהחוג לריפוי בעיסוק, עסקה בבחינת הקשר בין מיומנות מוטוריקה גסה, הבאה לידי ביטוי בסביבת למידה של משחק וירטואלי, ובין מיומנות של מוטוריקה עדינה ותפקודי קשב של ילדים עם התפתחות טיפוסית. 

העיסוק בבחינת שאלה מחקר זו נבעה מתוך רצון להבין האם קיים קשר בין שלושת מיומנויות הבסיס הללו, שמהוות חלק בלתי נפרד מתפקודו של לומד ומשפיעות על קיום של תהליכי למידה משמעותיים. בחינת שאלת המחקר התבצעה בסביבה של משחק וירטואלי שפותח במיוחד עבור המחקר, וייצג סביבת למידה חדשנית אשר מגוונת את תהליכי הלמידה ומגרה לומדים לפעולה.
 

ליאור יקרה, הצטיינות זו הינה הכרה חשובה במחקרך פורץ הדרך והחשוב כל כך. אנחנו שמחים איתך ועם מנחי העבודה – פרופ' וייס ופרופ' בן-צבי! ברכות על סיום התואר!

27.5.2021

ברכות חמות לאורנה וקנין על קבלת התואר השני במסלול תזה, בהצטיינות הדיקן ללימודים מתקדמים. 

עבודת התזה שכתבה אורנה בהנחיית פרופ' דני בן-צבי, עוסקת בביטויי אי-ודאות של תלמידים צעירים במהלך הסקה סטטיסטית בלתי פורמלית ומידול. מחקר התזה מציע מסגרת תאורטית לאפיון מעמיק של רמות חשיבה עם אי-ודאות של ילדים צעירים העוסקים בחקר סטטיסטי ובמידול. אפיון זה עשוי לסייע בזיהוי והבנה של דפוסים ומגמות בהתפתחות החשיבה הסטטיסטית של ילדים צעירים ובפרט החשיבה שלהם עם אי וודאות. במישור הפדגוגי, המחקר תורם להבנת הקשר בין פדגוגיות המשלבות מידול ובין התפתחות החשיבה הסטטיסטית של הילדים.

אורנה יקרה, הצטיינות זו הינה הכרה חשובה במחקרך פורץ הדרך והיצירתי. אנחנו שמחים איתך ועם פרופ' בן-צבי אשר ליווה אותך בתהליך המשמעותי הזה! ברכות על סיום התואר!

15.05.2021

ברכות חמות לד"ר יותם הוד, לרגל בחירתו כחבר במועצת המנהלים (Board of Directors) של האגודה הבינלאומית היוקרתית של מדעי הלמידה (International Society of the Learning Sciences) לשנים 2021-2027.
ד"ר יותם הוד נבחר לתפקיד, מתוך רשימה מכובדת של חוקרים בינלאומיים בתחומים של למידה, הוראה וטכנולוגיות חינוכיות. במהלך כהונה זו, יותם יזכה להוביל פרויקטים מגוונים, וכן להיות חבר בצוות הקובע את עתיד האגודה לשנים הבאות.
 
כל הכבוד יותם! אנחנו גאים בך ומצפים לשמוע עוד על עשייתך!

14.05.2021

חברות וחברי קהילה יקרים, 

חג שבועות שמח ומקרב, לכםן ולמשפחותיכםן. 

לימים שלווים  ובריאים לכולנו, 
 
סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

11.05.2021

לכל תלמידנו ותלמידותינו המוסלמים/ות,

אנו מאחלים לכם/ן ולמשפחותיכם/ן

עיד אל פיטר שמח ומבורך,

ושלום עליכם ועל כולנו.

 

 

لكل تلاميذنا وتلميذاتنا المسلمين/المسلمات،

نتمنى لكم/ن ولعائلاتكم/ن عيد فطر سعيد ومبارك, 

والسلام علينا وعليكم

 

6.05.2021

בהתרגשות רבה, אנו שמחים לבשר על דבר זכייתה של ד"ר שרית ברזלי בפרס ה"קריירה המוקדמת" (Early Career Award) מטעם האגודה הבינלאומית של מדעי הלמידה (The International Society of the Learning Sciences). הפרס היוקרתי מהווה הכרה בינלאומית בהישגיה המחקריים פורצי הדרך והיצירתיים של שרית.

"The International Society of the Learning Sciences (ISLS) Early Career Award recognizes learning scientists who have made exciting and innovative contributions to the field during the early years following their Ph.D. Successful nominees will have demonstrated a notable contribution to the learning sciences and the potential for future contributions.”

שרית יקרה, אנחנו גאים בך ושמחים איתך!

 

27.04.2021

קהילה יקרה, 

ברכות חמות לחברות ולחברי הקהילה הדרוזים.

אנחנו מאחלים לכןם חג משפחתי, משמעותי ושמח!

סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

25.04.2021

יום העיון המקוון בנושא תקשורת המדע בחברה החרדית בישראל יתקיים ביום רביעי, 12.5.2021, בין השעות 14:30-18:30. יום העיון הינו שיתוף פעולה בין חוקרים מאוניברסיטת חיפה, הטכניון, משרד המדע והטכנולוגיה ביניהם ד"ר אורן גולן, חבר סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך. 

להרשמה וקבלת לינק לוויבנר: https://forms.gle/hTbL7Mxs4LDnKvyn6
 

22.04.2021

ברכות חמות לד"ר גיא חפץ על קבלת התואר ד"ר והשלמת המסע המרתק!

גיא עוסק בהובלת התחדשות במגוון מרחבי למידה וחינוך – בתי ספר, מכללות להכשרת מורים וגופי הכשרה מקצועיים. הוא משלב במסגרת עבודתו שאיפה לתמיכה בהתפתחות של כל המעורבים בתהליך החינוכי – הנהלה, לומדים ומלמדים כאחד. זאת, מתוך אמונה ביכולת של צוותי חינוך לעבוד באופן שיתופי על בסיס חזון, הקשבה, מחויבות מעמיקה, והסתייעות במחקר עדכני בתחומי החינוך והלמידה.

לאורך חיינו אנחנו משתייכים לקבוצות מגוונות – משפחה, צוותים בעבודה, קבוצות שותפים לתחביבים ועוד. קבוצות מסוג זה עוסקות בפיתוח מתמשך של דרכים לפעול ולהיות יחד בעולם באופן שמאפשר לתת מענה לצרכי החברים בהן. עבודת הדוקטורט שכתב גיא, בהנחיית פרופ' דני בן-צבי, עוסקת בשאלות: כיצד נוצרות דרכי הפעולה המשותפות של קבוצה? וכיצד הן משתנות? ממצאי המחקר לאור שאלות אלו מובילים אותנו לתפיסה חדשה לגבי מהות הלמידה האנושית ולגבי המרחב החברתי בו היא מתרחשת.

 

13.04.2021

עם פתיחת חודש הרמדאן, אנחנו מאחלים לחברות ולחברי הקהילה החוגגים את הרמדאן: שיהיה לכם חודש משמעותי, רמדאן כרים וצום קל לצמים. 

 

13.04.2021

ברכות חמות לנסטיה מינס ולמשפחתה על הולדת הבת!  
אנחנו שמחים לברך את נסטיה, תלמידת שנה א', 
על הולדת הבת גאיה! 
נסטיה יקרה,
מאחלים לך הרבה נחת מהקטנה, 
לעטוף אותה ואתכם בשמחה ואהבה, 
ולהיות מאושרים. 
המון מזל טוב! 

12.04.2021

אנחנו שמחים ונרגשים לברך את פרופ' יעל קלי על בחירתה כעמיתת (Fellow) האגודה הבינלאומית למדעי הלמידה (The International Society of the Learning Sciences – ISLS) לשנת 2021. בחירה מכובדת זו, של פרופ' יעל קלי, כעמיתת האגודה, משמעותה הכרה בהיותה חוקרת בינלאומית יוצאת דופן, אשר תרמה תרומה משמעותית לתחום מדעי הלמידה, הקיים כבר שלושה עשורים. 
 
פרופ' קלי, כמו גם החוקרות והחוקרים האחרים אשר נבחרו כחברי האגודה, הינם חוקרים בעלי הישגים בולטים, אשר ימשיכו להוביל את האגודה בתפקידי מפתח, כחלק מפעילותם כעמיתי האגודה (הרשימה המלאה של עמיתי האגודה מופיעה בקישור:  https://www.isls.org/about/isls-fellows/).
 
יעל, אנחנו גאים בך ומברכים אותך! 

11.04.2021

ברכות חמות לנטע שפר ולמשפחתה על הולדת הבן! 
אמנם קצת באיחור – אנחנו שמחים לברך את נטע שפר, תלמידת שנה א' בתוכנית שלנו, על הולדת הבן! 
נטע יקרה,
מאחלים לכם לגדל את הילדון בהרבה אהבה ושמחה. 
לגדול ולהתפתח ביחד, ולהיות מאושרים. המון מזל טוב! 
 
סגל המגמה לטכנולוגיות בחינוך

25.03.2021

אנחנו שמחים לברך את ד"ר איתן כהן, על קבלת הדוקטורט מטעם החוג למדעי הלמידה וההוראה.

איתן חוקר את תחום הלמידה ואת תחום ההוראה בישראל. מחקר הדוקטורט של איתן נעשה בהנחייתם של פרופ' דני בן-צבי וד"ר יותם הוד. המחקר נועד לבחון את תהליך התאמתו והטמעתו של המודל הפדגוגי  "קהילה בונה ידע" בתוך ההקשר של לימודי "תרבות יהודית-ישראלית" בתיכונים ממלכתיים בישראל. הנתונים האמפיריים שנאספו ונותחו תרמו תרומה תיאורטית ומתודולוגית משמעותית לשני תחומים עיקריים בחקר החינוך: מדעי הלמידה וחינוך יהודי. בין היתר, הראה המחקר כיצד מבנים לומדים את זהויותיהם האישיות והחברתיות בתוך מסגרת של קהילת למידה שיתופית ומוגברת-טכנולוגיה.

כיום, איתן מעורב בשני פרויקטים גדולים במימון משרד החינוך. לצד קבוצת חוקרים מאוניברסיטת חיפה, איתן מוביל פרויקט מחקרי שנועד לפתח, להטמיע, ולבחון תכניות לימודים בינתחומיות חדשות במדעי הרוח בחטיבות הביניים בישראל. בנוסף, כפוסט דוקטורנט במעבדה לחקר הפדגוגיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב, איתן מלווה את תהליך העיצוב וההטמעה של סביבה מקוונת חדשה שנועדה לתמוך במורים בעיצוב והוראה של מערכי שיעור מיטביים.

איתן יקר, ברכות חמות והצלחה רבה בהמשך הדרך. מחכים לשמוע ממך ועליך רבות!

25.03.2021

קהילה יקרה,

לקראת חגי האביב, אנחנו מאחלים לכןם ולבנות ובני משפחותיכןם, חגי אביב שמחים, מאושרים ובריאים. הלוואי וחגי אביב אלו יסמנו את תחילתה של תקופה מלאת קרבה, חיוך וחיבוק – שתביא איתה שגרה, שמחה ואופטימיות. 

19.03.2021

אנחנו שמחים לברך את ג'נאן סאבא, תלמידת דוקטורט בחוג ללמידה, הוראה והדרכה, בהנחייתה של ד"ר שרונה ט. לוי ופרופ' חגית הל-אור, על ההכרה בארץ ובעולם לה זכתה בחודשים האחרונים על עבודת המחקר שלה.  

  • זכיה במלגת רוברט פ. טינקר (פברואר, 2021) – (Robert F. Tinker Scholarship: for emerging scholarship in Learning Sciences/Advanced Technologies for Learning). מלגה זו הינה מלגה מטעם הכנס השנתי של האגודה האמריקאית למחקר חינוכי AERA2021.היא מוענקת לסטודנטים מצטיינים ויצירתיים העובדים במדעי הלמידה ו/או בטכנולוגיות מתקדמות בלמידה.
  • השתתפות בסדנה PULSE-2021: Partnership to Upscale the Learning Sciences in Europe לחוקרים מובילים במדעי הלמידה באירופה (January 7-8, 2021). סדנה המפגישה חוקרים צעירים השואפים  ללמוד ולהבין כיצד ניתן לאפשר, לשפר ולתמוך בלמידה בהקשרים שונים באמצעות כלים (טכנולוגיים), רשתות חברתיות ופרקטיקות.
  • זכייה בפרס ברוס וייזן לדוקטורט יצירתי וחדשני בפקולטה לחינוך. (יוני, 2020)

כל הכבוד לך ג'נאן יקרה! גאים בך ושמחים איתך ועם המנחות שלך!

10.3.2021

יום העיון "נפלאות הבין-תחומיוּת בחינוך ל-STEAM", יתקיים בתאריך ט' בניסן תשפ"א, 22 במרץ 2021. בשעות 9:30-15:30.

יום העיון המאורגן על ידי מכון מופ"ת, נועד לקדם את החשיבה בתחום החינוך ל – STEAM, ולתת במה לנעשה בארץ בתחום החינוך הבין-תחומי ל-STEAM. במהלך יום העיון, ייסקרו בין השאר, היבטים חינוכיים, מחקריים וארגוניים, ותוצג העשייה בתחומי החינוך בשכבות הגיל השונות.

לתכנית הכנס

לפרטים נוספים ולהרשמה

 

4.3.2021

אנחנו שמחים ומתרגשים לברך את פרופ' דני בן-צבי ורעייתו חוה,
על הולדת נכדם הרביעי, בן שני למיכל ולסטיבן. 
 
התינוק המתוק נולד ביום חמישי ה 4.3 לפנות בוקר, בריא וחמוד, והצטרף למשפחה המאושרת. 
 
דני וחוה יקרים, המון מזל טוב, חיבוק ובריאות. תמשיכו להנות ולגדול כסבא וכסבתא. 
 
סגל המגמה לטכנולוגיות בחינוך
 

21.1.2021

ברכות חמות לתלמידי ותלמידות התוכנית לטכנולוגיות בחינוך על סיום מרתק של הסמסטר הראשון השנה. נהננו לשמוע על הפרוייקטים המעניינים ועל תהליכי הלמידה בקורסים השונים הסמסטר, להתלבט ביחד בשאלות שעלו, לשחק במשחקי קורס המשחקים, להחשף לטכנולוגיות הלמידה בהן בחרתםן להעמיק ועוד. תודה לכם ולכן, על הנכונות לשתף, ללמוד וללמד.
שתהיה לכולנו חופשת סמסטר נעימה!
 

13.12.2020

לרגל חגי החורף, אנחנו שמחים לברך את חברות וחברי הקהילה:

חנוכה וחג מולד שמחים, משפחתיים ומלאי אור.
ושנה אזרחית טובה,
המבשרת על חזרה לשגרה מלאת בריאות וקירבה.
סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

5.11.2020

משחק חדש בשם "מידע שגוי: זה מידבק!" מלמד כיצד לזהות מידע שגוי (פייק ניוז) ולהמנע מלהטעות אנשים אחרים.

המשחק מתאים לתלמידים מסוף בית הספר היסודי ומעלה וגם למבוגרים.

מוזמנים.ות לשחק!

כתובת המשחק: https://fakenews-game.edu.haifa.ac.il/

האתר המלווה למשחק כולל הצעות לשילוב בשיעור ופעילויות המשך:

https://fakenews-game.edu.haifa.ac.il/Instruction-Suggestions

המשחק פותח על-ידי קבוצת המחקר של ד"ר שרית ברזלי בתוכנית לטכנולוגיות בחינוך, בפקולטה לחינוך של אוניברסיטת חיפה.

27.10.2020

המרכז לחינוך יהודי שם למטרה לחקור, לבחון ולקדם את נושא הזהות היהודית, הישראלית והדמוקרטית בישראל ובתפוצות. ראש המרכז, ד"ר לטם פרי-חזן וחברי הועד האקדמי של המרכז, פרופ' חנן אלכסנדר, ד"ר יותם חותם, ד"ר אורן גולן וד"ר נורית נוביס-דויטש עורכים ב 19.11, בשעות 16:00-17:30, וובינר תלמידי מחקר. 
בוובינר יתארח איתן כהן, תלמיד דוקטורט בחוג ללמידה, הוראה והדרכה, בהנחייתם של פרופ' דני בן-צבי וד"ר יותם הוד. איתן יציג את עבודת המחקר אותה הגיש לאחרונה: "מיפוי תהליך התקדמות הידע של תלמידים על אודות זהות יהודית עכשווית בקהילה בונה ידע".
 
מוזמנים להצטרף.

20.10.2020

אנחנו שמחים לעדכן, כי המועד האחרון למשלוח הצעות לכנס צ'ייס נדחה ל 29.10.2020. 
כנס צ'ייס השישה עשר לחקר חדשנות וטכנולוגיות למידה יתקיים ב-16 בפברואר 2021. הכנס הינו הזדמנות נהדרת להכיר, לשמוע ולשתף את הקהילה העוסקת בטכנולוגיה ובלמידה. 
מוזמנים להגיש הצעות לכנס ולהשתתף בו בדרכים אחרות. 

קישור לקול הקורא להגשת הצעות: https://www.publicators.com/app/dms.asp?ms_id=26423

לאתר הכנס: https://www.openu.ac.il/innovation/chais2021/pages/default.aspx

לעיון בתכני הכנסים הקודמים:  אתר המרכז לחקר חדשנות בטכנולוגיות למידה

20.09.2020

שמחנו להפגש ביום ההערכות ללימודים בתוכנית, שהתקיים ביום רביעי, 16.9.2020. 

ניתן לעיין בחומרי יום ההערכות בקישור.

 

20.09.2020

ברכות לד"ר שרית ברזלי, שערכה ביחד עם קלרק צ'ין (Rutgers University, USA) גיליון מיוחד של כתב העת היוקרתי Educational Psychologist בנושא חינוך בעידן של "פוסט-אמת". מטרת הגיליון היא להציע גישות חינוכיות מגוונות להתמודדות עם אתגרי העידן הזה, בדגש של סוגיות מדעיות וסוציו-מדעיות.

המאמרים בגיליון מתמודדים עם בעיות שונות כגון הפצה של מידע כוזב, הכחשה של המדע, "תאי הד", התנגשויות בין גישות אפיסטמולוגיות, ועוד. במאמר המבוא, העורכים סוקרים ומנתחים את התגובה החינוכית לבעיות "פוסט-אמת" כפי שהיא משתקפת במאמרי הגיליון ובספרות החינוכית בשנים האחרונות.

כל המאמרים זמינים להורדה חופשית עד ה-25  בספטמבר.

18.09.2020

אנחנו שמחים לברך את אלין פרי, 
תלמידת מחקר בשנה ג', ואת בן זוגה, ברי, על נישואיהם. 
אלין וברי היקרים, 
אנחנו מקווים שההמתנה הארוכה והאילוצים שעמדו בדרך, 
הפכו את יום חתונתכם למיוחד ושמח אף יותר.
מאחלים לכם שנים רבות של חברות עמוקה, הדדיות ואושר.
אנחנו שמחים ומתרגשים איתכם!
המון מזל טוב!

18.09.2020

קהילה יקרה,

בפתח חגי תשרי, נאחל לכולנו:

לראות את הטוב, גם אם זה לא פשוט לפעמים,
להיות קשובים ופתוחים לאחרים, באשר הם,
ולראות בכל אלו, תקווה לזמנים מאושרים וטובים, אשר יגיעו במהרה.

שתהיה שנה טובה, שמחה ובריאה, לכםן ולמשפחותיכםן

24.07.2020

אנחנו שמחים לברך את בוגרי התוכנית לשנת תש"ף:
  • שני גולדשטיין, אשר סיימה כמצטיינת הדיקן ללימודים מתקדמים
  • שירי קאשי, אשר סיימה בהצטיינות יתרה
  • ביאן מסארוה, אשר סיימה בהצטיינות
  • צ'לסי חוטימסקי, אשר סיימה בהצטיינות
  • טניה קובלסקי גרינקו,  אשר סיימה בהצטיינות
  • דניאל טברסקי
  • נעם קליין 
  • איילת שוחט
  • שירה זליקוביץ
  • אסמאא מחאמיד
  • רוני אלון
  • חוסיין גדבאן
  • טל לן
  • עדי רחמים
בוגרות ובוגרים יקרים, שמחנו והתרגשנו לפגוש כל אחד ואחת מכן, בטקס המקוון. שמחנו לשמוע איפה אתםן היום, על הדברים שלקחתם מהתוכנית, להכיר מעט את משפחותיכם, ולהרגיש גאווה רבה על הדרך שעשיתםן. 
 
אתםן מוזמנים ומוזמנות לעקוב אחרי העשיה בתוכנית דרך אתר התוכנית, הפייסבוק שלנו, או האינסטגרם של החוג למדעי הלמידה וההוראה. זיכרו, תמיד תהיו חלק מהקהילה שלנו, היו איתנו בקשר, בואו לבקר, כתבו מידי פעם, ספרו חדשות, עדכנו בחייכם. 

13.07.2020

אנחנו שמחים לברך את ג'נאן סאבא ואת ד"ר שרונה ט. לוי על ההצגות והפרסומים העוסקים במחקרן המרתק, העוסק למידה דרך בנייה של מודלים ממוחשבים בתחום המדעים עם חומר.רב.בתנועה בקרב תלמידי חטיבת הביניים. למידה זו מתרחשת באמצעות פלטפורמה שהחוקרות פיתחו למטרה זו: 

Much.Matter.in.Motion (MMM) Platform

ג'נאן סאבא וד"ר שרונה ט. לוי הציגו היבטים שונים מהמחקר בכנסים:

  • IDC 2020: Interaction Design and Children
  • 18th Biennial EARLI Conference for Research on Learning and Instruction
  • 2020 NARST Annual International Conference
  • AERA Annual Meeting (במסגרת שולחנות עגולים)

13.07.2020

אנחנו שמחים לברך את ד"ר אסנת זוהר ואת ד"ר שרונה ט. לוי על ההצגות והפרסומים העוסקים במחקרן המרתק, בנושא למידה עם סביבת אֵלִי-כֶּם ELI-Chem, Embodied Learning Interactive Chemistry של מושגים מרכזיים בכימיה. 

ד"ר אסנת זוהר וד"ר שרונה ט. לוי הציגו היבטים שונים מהמחקר בכנסים:

  • IDC 2020: Interaction Design and Children
  • ECRICE, 15th European Conference on Research in Chemistry Education
  • AERA Annual Meeting (במסגרת שולחנות עגולים)

12.07.2020

אנחנו שמחים לברך את פרופ' דני בן-צבי, ראש החוג למדעי הלמידה וההוראה ואת עמיתתו ד"ר דינה ציבולסקי, ראש המסלול לחינוך לביולוגיה, בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה‏ בטכניון על הזכיה במענק מחקר במסגרת הקרן המשותפת לטכניון ולאוניברסיטת חיפה על הצעתם למחקר שעוסק באינטגרציה בין חינוך סטטיסטי, חינוך מדעי וחינוך למהות המדע בפרוייקט מדע אזרחי.

מחקר רב- תחומי ובין- תחומי זה, רותם את האופן שבו תחומי הדעת הללו שזורים זה בזה ומשלימים זה את זה ובוחן את סוגי חשיבה המורכבים הכרוכים בהם, ואת החיבורים המהותיים והמובנים ביניהם.  

ההצעה אשר נבחנה אל מול הצעות רבות, זכתה לשבחים! 

כל הכבוד לכם דני ודינה!

2.07.2020

ברכות חמות לחוקרות וחוקרי התוכנית ולתלמידיה על ההשתתפות בכנס ICLS! 
כנס ICLS הינו הכנס הבינלאומי למדעי הלמידה. הכנס היה אמור להתקיים השנה בנאשוויל, טנסי אך התקיים באופן מקוון. ההשתתפות וההצגה בכנס זה הינה הישג חשוב ומרשים ואנחנו גאים בכם! 
  

30.06.2020

ברכות חמות לג'נאן סאבא, ד"ר שרונה ט. לוי ולפרופ' חגית הל-אור על הצגה מוצלחת של מחקרן ועל זכיה בפרס המאמר הקצר המצטיין בכנס IDC2020!
 
ג'נאן סאבא הינה תלמידת דוקטורט בחוג ללמידה, הוראה והדרכה, בהנחייתה של ד"ר שרונה ט. לוי. ג'נאן ושרונה הציגו היבטים ממחקרן עם פרופ' חגית הל-אור, מהחוג למדעי המחשב בכנס IDC2020 (Interaction Design and Children), מטעם ACM – Association for Computing Machinery. הכנס הינו כנס שנתי, העוסק בקידום מחקר המתרכז בעיצוב, פיתוח ושימוש בטכנולוגיות אינטראקטיביות לילדים. 
 
When is the pressure zero inside a container? Mission Impossible”: 7th grade students learn science by constructing computational models using the Much.Matter.in.Motion platform
Janan Saba, Hagit Hel-Or, Sharona T Levy
 
ג'נאן, שרונה וחגית היקרות, כל הכבוד לכן על המחקר המרתק, ההצגה והזכיה! 
 

28.06.2020

ברכות חמות לרותי בן-ישי, שירי קאשי וליאת רחמיאן, תלמידות דוקטורט בחוג ללמידה, הוראה והדרכה, על ההצגות המוצלחות במסגרת הרצאות מטעם ה- ILSSA (The International Learning Sciences Students Association, הועדה החדשה של ה ISLS בכנס ICLS2020).

אלו הן הרצאותיהן של רותי, שירי וליאת, אשר זכו לתשבוחות:

Ruthy Ben-Yishai, The Co-Development of Teachers' identities as Proffessionals and Learners in Humanistic Knowledge Building Communities

Shiri Kashi, Fixedness and Growth at Individual and Collective LevelsS in Knowledge Building Communities.

Liat Rahmian, The Co-development of Identity and Knowledge in Learning Communities

כל הכבוד לכן רותי, שירי וליאת!

 
 

12.06.2020

ברכות חמות ליותם ולכרמית היקרים, 
על הולדת בתם ליה, 
אחות לאדם ולרוני. 
ליה החמודה נולדה בשעה טובה אתמול, 
יותם וכרמית היקרים, 
הרבה מזל טוב, על הרחבת המשפחה, 
בריאות, אושר ונחת מהקטנה, 
גדלו אותה עם המון אהבה, 
תהנו ממנה, ומההורות המתחדשת שלכם, 
אוהבים ושמחים אתכם, 
 
סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך
 

11.06.2020

אנחנו שמחים לברך את אוהד דוידוב (תלמיד מחקר בתואר השני, בשנה ג')
ואת זוגתו דניאל, 
על הולדת בתם הבכורה אלה ג'ון דוידוב
 
אוהד ודניאל היקרים
 
המון מזל טוב על לידת אלה ג'ון הקטנה,
ועל הולדתך כאבא! 
הרבה נחת, אושר ושמחה. 
גדלו את הקטנה בהרבה אהבה, בריאות ונחת. 
וביחד שלושתכם, צמחו כהורים,
שמחים איתכם, 
 
סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

11.06.2020

כנס מיט"ל השמונה- עשר בנושא הוראה ולמידה משלבת טכנולוגיה בהשכלה הגבוהה: כיוונים ומגמות, יתקיים השנה באופן מקוון, ביום רביעי, 1 ביולי 2020, ט’ תמוז תש”ף, וישלב מגוון רחב של הרצאות, פאנלים מהארץ ומחו"ל, סדנאות והדגמות, תערוכת פוסטרים ותערוכת חסויות, ומרחבים דיגיטליים.
הרצאת המפתח בכנס היא: 
Higher Education: AI changes everything / Mr. Donald Clark
 
בנוסף, ביום חמישי, 2 ביולי בשעות 10:00-14:00, יתקיימו מגוון סדנאות המשך בנושאים וכלים שונים ומגוונים (פרסום מפורט ייצא בנפרד).
  • הרישום  לכנס כולל השתתפות בשני התאריכים.
  • התוצרים והתכנים יעלו לצפייה, דיון ותגובה עבור המשתתפים מספר ימים לפני הכנס.

פרטים נוספים על תוכנית הכנס ומגוון המושבים, ניתן למצוא באתר הכנס

לרישום הכנסו לקישור.
 
בברכה, 
סגל התוכנית

10.06.2020

אנחנו שמחים לבשר על תלמידות התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, אשר זכו במלגת סילבר לשנת תש"ף:
 

רותי בן ישי – תלמידת דוקטורט בהנחייתם של ד"ר יותם הוד ופרופ' דני בן-צבי. מחקרה של רותי, "הפיתוח המשותף של זהויות אנשי החינוך הן כלומדים והן כמורים בעת השתתפותם בקהילות למידה", בוחן את אופן ההשתתפות של מורים בקהילות הומניסטיות בונות ידע, בהן הם לומדים על עצמם כלומדים, מעצבים את אופני ההוראה ואת הזהות שלהם בכיתה.

תבל זינזיק – תלמידת התוכנית לטכנולוגיות בחינוך המונחית על ידי פרופ' אורית חצרוני (החוג לחינוך מיוחד). מחקרה של תבל עוסק בהשפעת השימוש בוידאו-מודלנג – תכנת מחשב חינוכית ודיונים קבוצתיים הכוללים סימולציות, ברכישת מיומנויות חברתיות-מיניות בקרב מתבגרים עם אוטיזם בתפקוד גבוה

רחל ואליעזר סילבר ז"ל ראו בהוראה ובחינוך אמצעי להשגה של עצמאות כלכלית ורוחנית, הן ברמה האישית והן ברמת הכלל, ופעלו לשם כך במהלך חייהם. קרן ההנצחה אשר הוקמה בשנת 2014 מתוך עזבונם, שמה לה למטרה לבטא את רוחם זו. לאור הישגיה האקדמיים יוצאי הדופן של התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, הישגים שבזכותם נבחרה על ידי משרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה להוביל את מרכז המצוינות הישראלי (LINKS I-CORE) לחקר למידה בחברת המידע, בחרה בה קרן ההנצחה לשם מתן מלגות הצטיינות לתלמידי מחקר (תואר שני, שלישי ובתר-דוקטורט) זו השנה השישית.

טקס הענקת המלגה יתקיים עם ביום רביעי, 24.6.2020 בשעה 16:00-17:00. הזוכות ישתפו את הקהל במחקריהן.
 
ברכות לזוכות,
 
סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוךם

6.06.2020

אנחנו שמחים לבשר על תלמידות ותלמידי התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, אשר זכו במלגה ובציון לשבח על שם יעקב דון ז"ל לשנת תש"ף:
 
רות אדרי ושירן מלמן זכו במלגה ע"ש יעקב דון ז"ל על פרוייקט הגמר שעיצבו: "קלקלון קל לי בחשבון" – סביבה דיגיטלית שמיועדת לילדים בעלי מוגבלות שכלית התפתחותית בתפקוד גבוה בגילאי 10-21, אשר מטרתה לפתח מיומנויות חשבון בסיסיות ובעזרתן לפתח עצמאות אישית בפעילויות הכרוכות במיומנויות אלו בחיי היומיום. 
 
מדה וולטר, ליאור וייסבלום ורינת אלטאוז  זכו בציון לשבח על הפרוייקט – אמפטיה 2.0. מטרת סביבת הלמידה המקוונת לטפח אמפתיה בקרב תלמידי חטיבה. סביבת הלמידה מבוססת על המודל של אמפתיה של זיסמן העוסק בהדהוד אמפתי, הסקה אמפתית ותגובה אמפתית.
 
יעקב דון ז"ל היה מורה ואיש משפחה מסור, תלמיד לקראת דוקטורט בפקולטה לחינוך, אוניברסיטת חיפה, במגמה לחינוך, חברה ותרבות, בהנחייתו של ד"ר אורן גולן. יעקב נרצח בפיגוע ירי ב ח' בכסלו תשע"ו (19.11.2015).
 
קרן דון, לזכרו של יעקב דון ז"ל הוקמה בשנת 2017 במטרה להנציח את יעקב דון ז"ל, ולבטא את רוחו של יעקב, שהיה איש חינוך בכל רמ״ח איבריו. אהב חינוך ומעל לכל אהב את תלמידיו. "איש של חינוך וחיוך", כפי שמתארים אותו חבריו. 
 
טקס הענקת המלגה והציון לשבח יתקיים עם ביום רביעי, 10.6.2020 במסגרת סמינר התוכנית לטכנולוגיות בחינוך. הזוכות והזוכים ישתפו את הקהל בפרוייקטי הגמר שעיצבו.
 
ברכות לזוכות ולזוכים,
 
סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

4.05.2020

ברכות חמות לשירן מלמן, תלמידת שנה ב' במסלול הפרוייקט על כך המיזם "מסע מהכיתה" אשר הקימה במסגרת החברה EdgeUp בניהולה, זכה במקום השלישי והמכובד בגמר תחרות יזמים באוניברסיטת חיפה. 

המיזם "מסע מהכיתה" שעיצבה שירן עוסק בהתאמת לימודי השואה למאה ה-21. המיזם ייושם באמצעות הטמעת טכנולוגית בינה מלאכותית מתקדמת בתוכנית הלימודים, אשר תאפשר לתלמידי כיתה יא' לצאת בסוף שנת הלימודים למסע לפולין באמצעות משקפי Virtual reality. לצד שמירת זיכרון השואה, המיזם יאפשר לתלמידים/ות שאינם יכולים לצאת למסע לפולין מסיבות שונות, לעשות זאת. 

ניתן לצפות בסרטון קצר על המיזם.

שירן יקרה, כל הכבוד! אנחנו גאים בך מאוד, מאחלים לך הרבה הצלחה ומצפים לראות את המיזם המיוחד הזה יוצא לדרך. 

סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

 

 

 
 a

25.04.2020

בתקופה בה אנחנו מקבלים את רוב המידע באינטרנט, חשוב במיוחד לדעת איך להתמודד מקורות מידע רבים. הסביבה הדיגיטלית "ארגז החול" (Sandbox), פותחה על ידי מט"ח בשיתוף פעולה עם ד"ר שרית ברזלי מהתוכנית לטכנולוגיות בחינוך ומרכז המצויינות LINKS, במטרה לעזור לתלמידים לפתח כישורי יצירת ידע ממקורות מידע מרובים וללמוד איך להעריך ידע שמוצאים ברשת.

השבוע התקיימה השתלמות מקוונת בשיתוף עם המרכז לטכנולוגיות חינוכית (מט"ח) בנושא מיזוג מקורות מידע מרובים בסביבת "ארגז החול", בהדרכתן של ד"ר שירי מור-הגני, בוגרת התוכנית, ושרון שני.

בהשתלמות, אשר היתה מוצלחת מאוד על פי משובי שהתקבלו, השתתפו כ-350 מורות ומורים לעברית מכל הארץ, מפמ"ר הוראת עברית וצוות המפקחים והמדריכים.

כל הכבוד לכל השותפות לעשייה!

קישור לסביבה המקוונת "ארגז החול": https://ebaghigh.cet.ac.il/SANDBOX

סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

 

25.04.2020

אנחנו שמחים לברך את שירן מלמן, תלמידת מסלול הפרוייקט על כך המיזם "מסע מהכיתה" אשר הקימה במסגרת החברה EdgeUp בניהולה, הגיע לגמר תחרות יזמים באוניברסיטת חיפה. המיזם מתחרה בתחרות מול ארבעה פרוייקטים אחרים. 

המיזם "מסע מהכיתה" שעיצבה שירן עוסק בהתאמת לימודי השואה למאה ה-21. המיזם ייושם באמצעות הטמעת טכנולוגית בינה מלאכותית מתקדמת בתוכנית הלימודים, אשר תאפשר לתלמידי כיתה יא' לצאת בסוף שנת הלימודים למסע לפולין באמצעות משקפי Virtual reality. שירן מסבירה כי לצד שמירת זיכרון השואה בדרך מכבדת שכזו, המיזם יאפשר לתלמידים/ות שאינם יכולים לצאת למסע לפולין מסיבות שונות, לעשות זאת. כמו כן, ניתן יהיה להנגיש את לימודי השואה לאוכלוסיות שונות (חינוך מיוחד, נוער בסיכון ועוד).

ניתן לצפות בסרטון קצר על המיזם של שירן ולהצביע עבורו בקישור.

שירן יקרה, אנחנו גאים בך מאוד ומאחלים לך הצלחה רבה בפרויקט החשוב הזה. 

סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

 

 

 
 

24.04.2020

לחברות ולחברי הקהילה היקרים,

החוגגים את חג הנביא שועייב, 

אנו מאחלים חג משפחתי, אביבי ושמח!

לרגל חודש הרמדאן, 

אנו מברכים ברמדאן כרים וצום קל!

בריאות שלמה ואושר לכםן ולמשפחותיכםן!

 

23.04.2020

ברכות חמות לאסיל זמירו, תלמידת שנה ב' ולבן זוגה, 
על הולדת בתם הבכורה! 
אסיל יקרה,  
המון מזל טוב!
גדלו את הקטנה באהבה, בריאות, שלווה ונחת.
תהנו איתה ומהביחד שלכם. 
שמחים איתכם, 
 
סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

 

04.04.2020

קהילה יקרה,

תקופת החגים שלפנינו מזמינה אותנו לשים לב לזמן החולף, אשר בניגוד אלינו, ממשיך להתקדם ללא שינוי. הטבע המשתנה מרמז על התחדשות וצמיחה, בדומה לעומד מאחורי החגים שנחגוג החודש. 

אנחנו מאחלים לכן ולכם, לחגוג השנה בשמחה אמיתית, בהבנה של הזמניות של האירועים שסביבנו, בלמידה מהם על הדברים החשובים לנו, על המקום שיש להם בחיינו, ובהערכה מחודשת ליש גם אם כרגע הוא לא בהישג ידינו. 

חגי אביב שמחים!

סגל התוכנית

 

 

1.3.2020

ברכות חמות לתלמידות ותלמידי התוכנית העומדים להציג את עבודותיהם בכנס ICLS – הכנס הבינלאומי של מדעי הלמידה. זהו הישג מרשים ומכובד! ברכות חמות גם לחברי וחברות הסגל המנחים:

שירי קאשי, ד"ר יותם הוד ופרופ' דני בן-צבי:

Kashi, S., & Hod, Y. (2020).  Fixedness and growth at individual and collective levels in knowledge building communities. (Full paper). The International Conference of the Learning Sciences (ICLS), Nashville, TN, USA. June 19-23, 2020.

איתן כהן, ד"ר יותם הוד ופרופ' דני בן-צבי:

Cohen, E., & Hod, Y. (2020). Revisiting and revising the KBC design principles: What do participants have to say? (Short paper). The International Conference of the Learning Sciences (ICLS), Nashville, TN, USA. June 19-23, 2020. 

דניה זקס (תלמידת החוג ליעוץ והתפתחות האדם) וד"ר שרונה ט. לוי

Sacks, D. P., & Levy, S.T. (2020). Development of reasoning about complexity among young children. In D. Keifert (Chair), Adapting Learning Sciences Theoretical Lenses for Early Childhood Studies symposium. The International Conference of the Learning Sciences, June 19-23, 2020. 

1.3.2020

אנחנו שמחים לברך את מיכל דביר ואת אסנת אטיאס על כך שהתקבלו לקונסורציום הדוקטורנטים של ICLS 2020. קונסורציום הדוקטורנטים נועד לתמוך בהתפתחות הדוקטורנטים החוקרים בתחום מדעי הלמידה. הדוקטורנטים המשתתפים מוזמנים לשתף דוקטורנטים עמיתים ופאנל מומחים במחקרי הדוקטורט שלהם. זוהי הזדמנות נהדרת לקבל משוב, ללמוד וליצור קשרים להמשך. 

אסנת אטיאס, פרופ' יעל קלי ופרופ' אילת ברעם-צברי:

Atias, O., Kali, Y., & Baram-Tsabari, A. (2020, June). Citizen Science in Schools: Building Mutualistic Partnerships Between Schools and Scientists. Doctoral Consortium proposal accepted to the International Conference of the Learning Sciences. Nashville, TN, USA.

מיכל דביר, ד"ר יותם הוד ופרופ' דני בן-צבי:

Dvir, M. (2020). The Interplay between Jointly Constructed Ideas and Identities in Statistical Modeling. Doctoral Consortium proposal accepted to the International Conference of the Learning Sciences. Nashville, TN, USA.



20.2.2020

ביום רביעי, 19.2.2020 ארחנו במרחב הלמידה העתידי (FLS) מוקד אחד מבין שלושה מוקדים של יום העיון היחודי בנושא מרחבי למידה היברידיים. יום העיון, אשר נערך בחסות מיט"ל ומכללת לוינסקי, הזמין חוקרות/ים, מעצבות/ים ונשות/אנשי חינוך לדון בשאלות המרתקות איך, מתי וכיצד מתבצעת למידה.

במסגרת האירוע, ד"ר יותם הוד, ראש התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, החוג למדעי הלמידה וההוראה, אוניברסיטת חיפה, העביר הרצאה על טיפוח קהילות ידע פעילות במרחבים היברידיים.

18.2.2020

אנחנו מברכים את ד"ר שרית ברזלי המסיימת את תפקידה כראש התוכנית לטכנולוגיות בחינוך. שרית הובילה את התוכנית במשך שנתיים נפלאות. שרית יקרה, אנחנו מודים לך מקרב לב, ומאחלים לך בהצלחה בהמשך. 
 
ברכות חמות לד"ר יותם הוד, על תפקידו החדש – ראש התוכנית לטכנולוגיות בחינוך. יותם יקר, אנחנו שמחים איתך ומצפים לדרך משותפת וחדשה!
סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

12.2.2020

הכנס הארצי השנתי השמונה-עשר של מיט"ל בנושא " הוראה ולמידה משלבת טכנולוגיה בהשכלה הגבוהה" ייערך ביום רביעי, ה- 1 ביולי, 2020, ט’ בתמוז תש”ף, במרכז רבין בתל אביב.

ועדת התוכנית מזמינה להגיש הצעות להרצאות, פוסטרים וסדנאות בהתאם לקריטריונים המופיעים בקול הקורא. את ההצעות יש להגיש באתר הכנס.

לפרטים נוספים:  https://meitalconf.iucc.ac.il         

 המועד האחרון להגשת ההצעות הינו 24.3.2020.

12.02.2020

כנס צ'ייס החמישה-עשר לחקר חדשנות וטכנולוגיות למידה "האדם הלומד בעידן הטכנולוגי" התקיים בתאריכים 11 בפברואר, 2020, באוניברסיטה הפתוחה.

אנו מברכים את הסטודנטים ואת חברי הסגל אשר הציגו בכנס צ'ייס.

בוריס איבינדר, ד"ר שרונה ט. לוי ופרופ' תמר וייס (אוניברסיטת חיפה): למידה מתוך בניה בתואר השני: טרנספורמציה של למידת ריפוי בעיסוק דרך נקודת מבט של מייקרס.
קישור למאמר

אסנת אטיאס, מאיה בנישו, ד"ר אורנית שגיא (אוניברסיטת חיפה), אסף בן-דוד (אוניברסיטת תל אביב), יעל קלי (אוניברסיטת חיפה), איילת ברעם-צברי (טכניון): "לפעמים אתה לא טועה, אתה פשוט לא צודק": קידום החשיבה האפסיטמית של תלמידים על מדע באמצעות שילוב מדע אזרחי בתי ספר.
קישור למאמר

כל הכבוד לכן ולכם על ההצגות המרתקות!

 
 

3.02.2020

הינכם מוזמנים ליום עיון יחודי – יום העיון מרחבי למידה היברידיים בחסות מיט"ל ומכללת לוינסקי. ביום העיון חוקרות/ים, מעצבות/ים ונשות/אנשי חינוך ידונו בשאלה איך, מתי וכיצד מתבצעת למידה.

האירוע יתקיים ב 19.2.2020 בו זמנית בשלושה מרחבים:

במרחב ה FLS (חדר 122) במכללת לוינסקי בת"א
במרחב ה FLS של LINKS באוניברסיטת חיפה
ב eXlab במכללת ספיר.

למחרת יום העיון (ב- 20/02/20) תתקיים סדנה בנושא תבניות עיצוב, שבסופה יוצג משאב פדגוגי-עיצובי שימושי למרחבי למידה היברידיים.

במסגרת האירוע, ד"ר יותם הוד, ראש התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, החוג למדעי הלמידה וההוראה, אוניברסיטת חיפה, יתן הרצאה על טיפוח קהילות ידע פעילות במרחבים היברידיים.

קישור לדף האירוע ולרישום: https://meital.iucc.ac.il/events/hls2020/

 

21.01.2020

כנס שפירא, הכנס הפדגוגי השנתי בבית הספר הריאלי לשנת תש"ף, יתקיים ב-9 בפברואר 2020 בבית הספר הריאלי, בסניף בית בירם. 

אנחנו מברכים את תלמידי המחקר בתוכנית, אהד דוידוב ודנה טל-סביר, פאיז עבד וד"ר שירי מור הגני, אשר יציגו את מחקריהם במסגרת מושב על מיומנויות הערכה ומיזוג של מקורות מידע מקוונים. ברכות גם לד"ר שרית ברזלי אשר מנחה את אהד, דנה, פאיז ושירי בלימודיהם לתואר השני, השלישי ובתר-הדוקטורט. 

לתוכנית הכנס

10.01.2020

דו"ח בנושא פדגוגיות חדשניות – Innovating Pedagogy 2020.

בימים אלו התפרסם הדו"ח בנושא פדגוגיות חדשניות לשנת 2020.

הדו"ח הינו תוצר של שיתוף פעולה בין המכון הלאומי ללמידה דיגיטלית (NIDL), אוניברסיטת דבלין, אירלנד ובין האוניברסיטה הפתוחה באנגליה.

פרסום זה הינו הדו"ח השמיני בסדרה של דו"חות המתמקדים בצורות חדשות של למידה, הוראה והערכה, במטרה להדריך מורים וקובעי מדיניות בעידן של חדשנות. הדו"ח מציע עשר פדגוגיות חדשניות הקיימות כבר, אך טרם השפיעו באופן מעמיק על עולם החינוך, במתכונתן הנוכחית.

קישור לדו"ח.

01.01.2020

צ'ייס 2020: כנס האדם הלומד בעידן הטכנולוגי: הכנס החמישה-עשר לחקר חדשנות וטכנולוגיות למידה ע"ש צ'ייס

ההרשמה לכנס נפתחה ומתבצעת באמצעות טופס הרשמה מקוון. התשלום, בכרטיס אשראי. ההשתתפות בכנס כרוכה בתשלום (באמצעות כרטיס אשראי) שכולל את ספר מאמרי הכנס, כיבוד וארוחת צהריים.

שימו לב שמספר המקומות מוגבל! הנהלת הכנס אינה יכולה לשריין מקומות בכנס ללא תשלום. אנא הקפידו להירשם מוקדם ככל האפשר, ליהנות מדמי ההרשמה המופחתים, ולהבטיח את מקומכם בכנס.

השנה יתקיימו בכנס צ'ייס כמה אירועים שאינם בתשלום אך מחייבים הרשמה מראש. פרטים נוספים יפורסמו בהמשך.

קישור להרשמה: https://www.fee.co.il/chais2020/signup 

22.12.2019

קהילה יקרה, 
שיהיה לכולנו חגי חורף שמחים, שלווים, חמימים ומשפחתיים! 
סגל התוכנית
 
 
 

12.12.2019

ברכות חמות לרעות בכר, תלמידת שנה ב', שהתחתנה ב 11.11. 
רעות יקרה,
אמנם קצת באיחור, אבל נאחל לך ולבן זוגך המון מזל טוב!
שמחה, הדדיות, חברות, והמון אהבה.
 

סגל התוכנית

 
 
 

12.12.2019

שלל ברכות לענבל פולק תלמידת שנה ב' ולבן זוגה, 
על הולדת בנם השני! 
ענבל יקרה,  
המון מזל טוב על הרחבת המשפחה! 
גדלו את קטנים באהבה רבה ונחת, תהנו מהם ואיתם. 
שמחים איתכם, 
 
סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך
 
 
 

9.12.2019

אנחנו שמחים ומתרגשים לברך את דני בן-צבי ואת זוגתו חוה, על הולדת נכדתם השלישית, נעמי – בת לבנם ניר ולזוגתו רעות. התינוקת המתוקה נולדה ביום שבת ה-7.12, בריאה, מחובקת ואהובה!
 
דני וחוה יקרים, המון מזל טוב, שפע בריאות, אושר ושמחה!
 
סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך
 
 
 

28.11.2019

ברכות חמות לד"ר עידו רול, ד"ר יותם הוד ופרופ' דני בן-צבי על כך שהמאמרים שכתבו, הם ועמיתיהם, הינם שלושת המאמרים המצוטטים ביותר מבין מאמרי Instructional Science בשנתיים האחרונות. 

ניתן להוריד ולקרוא את המאמרים.

 

20.11.2019

אנחנו נרגשים להזמין אתכם לסדרת סמינרי התוכנית לטכנולוגיות בחינוך לשנת 2019-2020. הסדרה תכלול השנה 6-8 מפגשים עם חוקרים מובילים בתחום מדעי הלמידה בכלל וטכנולוגיות בחינוך בפרט, מהארץ ומהעולם.

אנחנו שמחים לפתוח את הסדרה בסמינר התוכנית הראשון בו נארח את פרופ' אליסיה וויס. אליסיה וויס הינה פרופ' למדעי הלמידה וטכנולוגיות בלמידה מ NYU, שבניו יורק, וראש המרכז פורץ הדרך NYU-LEARN – Learning Analytics Research Network.

הסמינר יתקיים ביום רביעי, 4 לדצמבר במרחב הלמידה העתידי (FLS), קומה 1, בבניין חינוך, באוניברסיטת חיפה, בשעות 16:15-17:45.

במסגרת הסמינר הראשון, ננסה פורמט דיגיטלי אינטרקטיבי חדש. אנחנו מתנסים בפורמט הזה בכדי לאפשר תיאום מפגשים עם אורחים מחו"ל, וכן כדי לעודד השתתפות שיתופית ופעילה יותר במפגש.

אנחנו מצפים לפגוש אתכם בסמינר,

עקיבא ברגר, ליאת רחמיאן ויותם הוד

28.10.2019

אנחנו שמחים לשתף בכתבה מעניינת בנושא מדע אזרחי, בהשתתפותו של ד"ר יותם הוד:  התלמידים של היום הם המדענים של מחר. 

הכתבה התפרסמה בגיליון ספטמבר, 2019 של עיתון הסתדרות המורים "שיעור חופשי".
 

13.10.2019

אנחנו שמחים לשתף בכתבה מרתקת על מיה אופיר מגנט, אמנית פרפורמנס דיגיטלי ואשת חינוך, תלמידת שנה ב' במסלול תזה, בתוכנית לטכנולוגיות בחינוך. עבודת המחקר של מיה, בהנחייתו של ד"ר אורן גולן, עוסקת בחינוך מיני דיגיטלי. 

הכתבה אשר התפרסמה במוסף הגלריה, שבעיתון הארץ, מתארת ברגישות רבה חלק מעשייתה של מיה.

10.10.2019

ברכות מכל הלב לנעמה אדרי – גולדיק, תלמידת שנה ג' בתואר השני בתוכנית, על לידת בנה הבכור. 

נעמה ואייל היקרים, המון מזל טוב ושמחה אין-קץ על הרחבת המשפחה!

גדלו את הקטנטן באהבה ובנחת,  

סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

6.10.2019

אנחנו שמחים לברך את לירון הלוי, העומדת להתחיל את לימודיה בשנה א' בתוכנית, על כך שנבחרה כאשת השנה בתחום החינוך ברדיו חיפה. 

לירון יקרה, כל הכבוד! אנחנו גאים בך ומצפים בקוצר רוח ללמוד איתך וממך. 

סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

26.09.2019

לחברות וחברי הקהילה של התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, 

אנחנו מברכים אתכםן ואת משפחותיכםן בחגי תשרי שמחים ומאושרים!

שהשנה החדשה תהיה שנה של שמחה, צמיחה ואהבה. שנשאף גבוה, נאמין בעצמנו ובסובבים/ות אותנו, נגשים חלומות ונחווה חוויות מעצימות. 

שנה טובה! 

סגל התוכנית לטכנולוגיות בחינוך

 

18.09.2019

אנחנו שמחים לברך את ד"ר שרית ברזלי על: 

1. הזכיה במענק המחקר של הקרן הלאומית למדע לשנים 2019-2023. נושא המחקר של שרית הוא: ללמוד למזג מקורות מידע מרובים: טיפוח צמיחה אפיסטמית בעידן "פוסט-אמת".

2. שרית נבחרה כמרצה מצטיינת על סמך סקרי ההוראה של שנה"ל תשע"ט אשר מולאו על ידי הסטודנטים והסטודנטיות בסמסטר א' וסמסטר ב'. 

שרית יקרה, ברכות חמות! כל הכבוד על ההישגים החשובים והמשמחים האלו!

 

15.09.2019

אנחנו מודיעים בצער רב על פטירתה בטרם עת של פרופ' מיקי (מיכאלה) רונן, דיקאנית ומייסדת הפקולטה לטכנולוגיות למידה ב-HIT. פרופ' רונן היתה אישה מיוחדת ומובילת דרך, מעמודי התווך של תחום טכנולוגיות הלמידה בישראל. חברי קהילת התוכנית לטכנולוגיות בחינוך בשנותיה הראשונות זכו ללמוד עם מיקי, וכך הצטרפו לרבים אחרים שחינכה.  

ההלוויה תתקיים ביום שני 16/9/19 ,בשעה 17:30 בבית העלמין האלטרנטיבי "מנוחת עולם", שיכון ותיקים, נתניה.

 

אירועים

september, 2024

No Events

29.12.2022

אנו שמחים לבשר על הסמינר השני במסגרת סדרת סמינרי התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, החוג למדעי הלמידה וההוראה. בסמינר השני, נארח את פרופ' דויד וויליאמסון שפר (Prof. David Williamson Shaffer). הסמינר יעסוק באתנוגרפיה כמותנית: שימוש בשיטות מחקר מאוחדות לחקר למידה

פרופ' דויד וויליאמסון שפר, הינו זוכה פרס Vilas במדעי הלמידה מאוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון, מהמחלקה לפסיכולוגיה חינוכית. הוא פילוסוף נתונים ומתמקד בשיטות ניתוח למידה (Learning analytics) בעזרת נתוני עתק.  פרופ' שפר הוא מורה בעברו אשר לימד בארה"ב ומחוצה לה. במחקריו הוא בוחן כיצד לטפח ולהעריך מיומנויות חשיבה מורכבות ושיתופיות, במיוחד בהקשר של סוגיות סביבתיות מורכבות. 

הסמינר יתקיים באופן מקוון ביום רביעי, 4 בינואר 2023 בשעות 16:15-17:45

נפתח את המפגש בהתכנסות בשעה 16:00. 

קישור לזום המפגש: https://us02web.zoom.us/my/yotamhod

 
הסמינר פתוח לקהל הרחב.

29.12.2022

אנו שמחים לבשר על הסמינר השני במסגרת סדרת סמינרי התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, החוג למדעי הלמידה וההוראה. בסמינר השני, נארח את פרופ' דויד וויליאמסון שפר (Prof. David Williamson Shaffer). הסמינר יעסוק באתנוגרפיה כמותנית: שימוש בשיטות מחקר מאוחדות לחקר למידה

פרופ' דויד וויליאמסון שפר, הינו זוכה פרס Vilas במדעי הלמידה מאוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון, מהמחלקה לפסיכולוגיה חינוכית. הוא פילוסוף נתונים ומתמקד בשיטות ניתוח למידה (Learning analytics) בעזרת נתוני עתק.  פרופ' שפר הוא מורה בעברו אשר לימד בארה"ב ומחוצה לה. במחקריו הוא בוחן כיצד לטפח ולהעריך מיומנויות חשיבה מורכבות ושיתופיות, במיוחד בהקשר של סוגיות סביבתיות מורכבות. 

הסמינר יתקיים באופן מקוון ביום רביעי, 4 בינואר 2023 בשעות 16:15-17:45

נפתח את המפגש בהתכנסות בשעה 16:00. 

קישור לזום המפגש: https://us02web.zoom.us/my/yotamhod

 
הסמינר פתוח לקהל הרחב.

7.8.2024

ברכות לפרופ' דני בן-צבי מהתוכנית לטכנולוגיות בחינוך, החוג למדעי הלמידה וההוראה על הזכיה במענק במסגרת הקול הקורא לפרוייטקט האימפקט בתחום הקיימות לשנת תשפ"ד, על הפרוייקט: 
 

מדע אזרחי: שילוב של תלמידי בי"ס במחקר על שינה

לזכייה ולמחקר שותפים פרופ' ערן טאובר מהפקולטה למדעי הטבע, ופרופ' תמר שוחט מהפקולטה למדעי הרווחה והבריאות. 

קבוצת הזוכים במענק זה, מהווה את חוד החנית בקידום חזון האוניברסיטה לקיימות חברתית וסביבתית במחקר או הוראה בנושאים חברתיים וסביבתיים, מתוך שאיפה לייצר שיתופי פעולה רב-מגזריים ולתרום באופן ישיר לחברה ו/או לסביבה.