30.06.2020

ברכות חמות לג'נאן סאבא, ד"ר שרונה ט. לוי ולפרופ' חגית הל-אור על הצגה מוצלחת של מחקרן ועל זכיה בפרס המאמר הקצר המצטיין בכנס IDC2020!

ג'נאן סאבא הינה תלמידת דוקטורט בחוג למדעי הלמידה וההוראה, בהנחייתה של ד"ר שרונה ט. לוי. ג'נאן ושרונה הציגו היבטים ממחקרן עם פרופ' חגית הל-אור, מהחוג למדעי המחשב בכנס IDC2020 (Interaction Design and Children), מטעם ACM – Association for Computing Machinery. הכנס הינו כנס שנתי, העוסק בקידום מחקר המתרכז בעיצוב, פיתוח ושימוש בטכנולוגיות אינטראקטיביות לילדים.

מעט על המאמר (כפי שמתארות החוקרות):
המאמר עוסק בלמידה דרך בנייה של מודלים ממוחשבים בתחום המדעים. למידה זו מתרשת באמצעות הפלטפורמה "חומר.רב.בתנועה" (Much.Matter.in.Motion) שהכותבות מפתחות. הפלטפורמה מדגישה תכונה משותפת לתופעות מגוונות במדע: תנועה מתמדת של חלקיקים מסוגים שונים (כוכבי לכת, אלקטרונים, מולקולות).  ייחודיות הפלטפורמה היא בהבניה של ידע אודות מערכות בכימיה ובפיזיקה דרך בנייה באמצעות ״לבני״ תכנות מועטות, באופן כזה שניתן לראות את הדמיון בין תופעות שונות לחלוטין. למשל, תנועה אקראית של חלקיקים מאפיינת גז מצד אחד, ותנועת אלקטרונים חופשיים במוליך מצד שני. הפעלת שדה כבידה על חלקיקי גז גורמת לציפופם ככל שמתקרבים לקרקע. הפעלת שדה חשמלי על האלקטרונים מוסיפה רכיב של כוח בכיוון הזרם. אותן לבני תכנות משמשות לבניית שתי התופעות, כך שניתן להשוות ביניהן לגבי חלק מתכונותיהן, וללמוד מאחת התופעות לגבי התופעה האחרת (העברה).

When is the pressure zero inside a container? Mission Impossible”: 7th grade students learn science by constructing computational models using the Much.Matter.in.Motion platform
Janan Saba, Hagit Hel-Or, Sharona T Levy

המחקרים והפיתוח נעשים בתמיכת הקרן הלאומית למדעים וקרן של משרד המדע. בנוסף, המחקר זכה בפרס מחקר מצטיין בחינוך מטעם האקדמיה הלאומית למדעים ב-2018.

ג'נאן, שרונה וחגית היקרות, כל הכבוד לכן על המחקר המרתק, ההצגה והזכיה הראוייה כל כך!